لزوم مدیریت منابع آب و استفاده از فناوری نوین در شرایط خشکسالی
به گزارش اطلاعات نیوز و به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، نیازی شهرکی در گردهمایی وبیناری مدیران ستادی و استانی آب و خاک کشور در کرج، با اشاره به محدودیت منابع آبی، خشکسالی و تغییر اقلیم به عنوان...
به گزارش اطلاعات نیوز و به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، نیازی شهرکی در گردهمایی وبیناری مدیران ستادی و استانی آب و خاک کشور در کرج، با اشاره به محدودیت منابع آبی، خشکسالی و تغییر اقلیم به عنوان چالشهای اصلی کشور، اظهار کرد: با وجود این محدودیتها، باید به اهداف تعیین شده در حوزه آب و خاک در برنامه هفتم پیشرفت دست یابیم.
وی کمبود منابع مالی را چالش دیگری در این حوزه دانست و افزود: پیشبرد پروژهها و تحقق برنامههای تکلیف شده در حوزه آب و خاک شامل طرحهای سازهای و اجرایی، به منابع اعتباری مناسب نیاز دارد، لذا با توجه به رسالت بخش کشاورزی در تأمین امنیت غذایی باید برای به ثمر رساندن پروژههای این دو مؤلفه مهم تولید (آب و خاک) تدابیر ویژهای اندیشیده شود.
معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی به منظور افزایش بهرهوری منابع پایه، بر ارتباط بیشتر با مراکز تحقیقاتی، دانشگاهی و دانشبنیان برای ورود فناوریهای نوین در حوزه آب و خاک و برگزاری دوره آموزشی برای توانمندسازی و افزایش مهارتهای کارشناسان این حوزه تأکید کرد.
ورود سرمایهگذاران برای تکمیل پروژههای نیمهتمام در دستور کار است
نیازی تکمیل پروژههای نیمهتمام را از اولویتهای معاونت و نیازمند ۶ هزار میلیارد تومان اعتبار دانست و گفت: در راستای تحقق شعار سال «سرمایهگذاری برای تولید»، ورود سرمایهگذاران بخش خصوصی برای تکمیل این پروژهها در دستور کار قرار گرفته است.
معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی، به قرارداد مدیریتهای آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استانها با قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) اشاره کرد و خواستار تعریف فرایند کاری در قالب کارفرما و پیمانکار و رعایت روالها و مستندات قانونی شد.
نیازی اقدامات انجام شده در حوزه خاک کشاورزی از جمله تصویب قانون حفاظت از خاک، تشکیل دفتر امور خاک کشاورزی، تهیه و تدوین آئیننامه اجرایی قانون حفاظت از خاک، ارتباط مناسب و مؤثر با فائو در حوزه خاک، کسب جایزه بینالمللی روز جهانی خاک را مثبت ارزیابی کرد و افزود: دفتر امور خاک کشاورزی با همکاری مؤسسه تحقیقات خاک و آب کشور باید روند قرارداد با شرکتهای مشاور و پیمانکار را در موضوعات مختلف خاک کشاورزی پیگیری و به انجام برساند.
اعتبارات تخصیصی به استانهای فعال محدود میشود
وی با اشاره به عملکرد استانها در مطالعات خاکشناسی و تهیه نقشههای مدیریتپذیر، گفت: باید بررسیها انجام و ضعفها برطرف شود، و در صورت عدم رفع نقاط ضعف از سوی استانها، اعتبارات تخصیص داده شده به استانهای فعال، محدود شود.
معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی با اعلام اینکه امسال بر اساس آمار ۵۲ ساله، خشکترین سال شناخته میشود، بر لزوم فعالتر عمل کردن ستاد بحران و پیشبینی تمهیدات و اعتبارات لازم تأکید کرد.
وی با اشاره به افزایش تفویض اختیارات استانداران توسط رئیسجمهور، از مدیران آب و خاک استانها خواست تا پیگیری جدیتری در زمینه خشکسالی و برگزاری نشستهای کارگروه ماده ۱۱ قانون تشکیل وزارت جهاد کشاورزی داشته باشند.