چگونه بریکس میتواند اقتصاد ایران را از تکانههای بزرگ محافظت کند؟
مهدی خورسند با اشاره به پیامدهای احتمالی رکود اقتصادی و افزایش تورم در اعضای بریکس، در گفتوگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد:ایران سالهاست با تورم ساختاری و رکود اقتصادی ناشی از تحریمها دستوپنجه نرم...
مهدی خورسند با اشاره به پیامدهای احتمالی رکود اقتصادی و افزایش تورم در اعضای بریکس، در گفتوگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد:ایران سالهاست با تورم ساختاری و رکود اقتصادی ناشی از تحریمها دستوپنجه نرم میکند و در شرایط کنونی دچار رکود تورمی یا استاگفلیشن شده است. به نظر نمیرسد وضعیت اقتصادی سایر کشورها به وخامت شرایط اقتصادی ایران باشد.
وی افزود: عضویت در گروه اقتصادی بریکس به معنای وابستگی کامل یا تأثیرپذیری شدید از آسیبهای اقتصادی سایر اعضا نیست و آسیبهای اقتصادی کشورهای دیگر بهصورت مستقیم و تعیینکننده بر دیگر اعضا اثر نمیگذارد. هر کشور پس از پیوستن به بریکس، بر اساس قوانین، سازوکارها و دستورالعملهای تعریفشده، چارچوب و سطح همکاری خود را با توجه به مزیتهای نسبی تعیین میکند.
کارشناس مسائل اوراسیا تصریح کرد: مبادلات تجاری میان ایران و هند باید تحت ضوابط و چارچوبهای مشخصی انجام شود؛ از جمله تعیین واحد پولی معامله و سازوکارهای مالی مربوطه. در این راستا، مزیتهای نسبی و نیازهای هر کشور در چارچوب فضای مشترک بریکس مورد توافق قرار گرفته و مبادلات بر اساس این توافقات صورت میگیرد.
خورسند عنوان کرد: با وجود احتمال تأثیرات منفی اقتصادی بر اعضای بریکس، انتظار نمیرود این شوکهای بیرونی به اندازهای شدید باشد که اقتصاد سایر اعضا را دچار تکانههای بزرگ کند. هر کشور در این مناسبات سهم و نقش مشخصی دارد و بریکس سازوکاری را برای مدیریت و کنترل این اثرات فراهم کرده است.