مجلس این پدیده زشت را فتیله پیچ میکند؟
اطلاعات آنلاین / علی البرزی : «پدیده زیرمیزی» در نظام سلامت کشور برای امروز و دیروز نیست، پدیدهای است که سالها در این حوزه وجود داشته و هر بار با شکل و شمایل تازه تری خودنمایی میکند، یکبار شاهد...
اطلاعات آنلاین / علی البرزی : «پدیده زیرمیزی» در نظام سلامت کشور برای امروز و دیروز نیست، پدیدهای است که سالها در این حوزه وجود داشته و هر بار با شکل و شمایل تازه تری خودنمایی میکند، یکبار شاهد انتشار خبری درباره گرفتن زیر میزی توسط برخی از جراحان و متخصصان هستیم و بار دیگر خبری درباره نارضایتی مردم از افزایش این پدیده در تعدادی از مراکز درمانی و بهداشتی کشور منتشر میشود.
دیگر نمیتوان وجود این پدیده را بین برخی از پزشکان کشور تکذیب و انکار کند و این روزها برخورد با این پدیده در نظام سلامت کشور به عنوان یک مطالبه مهم مطرح است.
جالب اینجاست که بسیاری از مدیران از برخورد قاطع با این گروه از پزشکان خبر میدهند اما وقتی پای عمل میرسد، هیچ یک از مدیران وظیفه مبارزه با زیر میزی را نمیپذیرند و هر یک این توپ را در زمین دیگری میاندازد!
با این حال سید محمد جمالیان عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با «اطلاعات آنلاین» از برگزاری جلسه مشترک کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با وزیر و معاونان وزارت بهداشت برای بررسی ساز و کار این کمیته و چگونگی رسیدن به یک فعالیت واحد برای مقابله با پدیده زیر میزی در روزهای آینده خبر داده است.
بنابر اظهارات سید محمد جمالیان، به دلیل درخواست های مردمی و انتقاد از گرفتن وجه خارج از عرف توسط برخی از پزشکان، در زیر مجموعه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی ، کمیته ای برای رصد وضعیت و همچنین حل مشکلات مربوط به پدیده زیرمیزی در میان پزشکان تشکیل شده و این موضوع به صورت جدی در دستور کار این کمیته قرار گرفته است.
*بیشتر بخوانید : کمیته مبارزه با زیرمیزی در مجلس فعال شد
علاوه بر این محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که سکاندار هدایت نظام سلامت در کشور است، چندی پیش وعده جمع شدن و برچیدن کامل پدیده زیرمیزی را اعلام کرده بود، وزیر بهداشت گفته بود: «یکی از اولویتهای کاری این دوره وزارت بهداشت، قرارگرفتن رسیدگی به بیماران، مهربانی و اخلاق پزشکی در صدر همه برنامههای همکاران کادر درمان است.»
البته پیش از این نیز موضوع افزایش تعرفههای پزشکی به عنوان یک راهکار اصلی بارها مورد بررسی قرار گرفته است و کارشناسان حوزه سلامت و همچنین نمایندگان مجلس و بویژه اعضای کمیسیون بهداشت درباره چگونگی اصلاح و نقش آن برای کاهش آمار گرفتن زیر میزی در بین برخی پزشکان به بحث و تبادل نظر پرداخته اند.
زیرمیزی هر چند در برخی از موارد و تنها توسط تعدادی از پزشکان از بیماران مطالبه میشود اما همین مقدار اندک هم مانند لکهای سیاه بر جامه سپید پزشکان نمایان است، این رفتار که ناشی از نگاه کالایی برخی پزشکان به بیماران است میتواند حرفه طبابت را به عنوان انسانی ترین شغل زیر سوال ببرد و از طرف دیگر اعتماد بیمار به پزشک را خدشهدار کند اما با این وجود اندک پزشکانی هستند که نابرابری نرخ تورم با تعرفههای پزشکی را بهانه کرده و خود به صورت مستقیم از بیمار طلب دستمزدی جداگانه میکنند.
ناگفته پیداست که تعدادی از همین پزشکانی که دست به چنین کاری میزنند از جمله افرادی هستند که به قول معروف اسم و رسمی دارند و آوازه آنها در حرفه پزشکی پیچیده است، به نظر میرسد سوء استفاده از شهرت و مهارت بهانهای شده است تا بعضیها هر طور که میخواهند به بیمار نگاه کاسبکارانه داشته باشند!
به هر روی این روزها پرسش مهم اینجاست که فعالیتی که مجلس با تشکیل کمیته ای برای مقابله با پدیده زیر میزی آغاز کرده است، می تواند این وضعیت ناخوشایند برای مردم و بیماران را تا حدودی در ساختار نظام سلامت کاهش دهد و یا نسخه اش را برای همیشه فتیله پیچ کند؟