لایحه قضائی جرائم بینالمللی به زودی به مجلس میرود
اطلاعات نوشت: معاون حقوقی و امور مجلس وزارت دادگستری گفت: طرح دعوا واستیفای حق درباره حمله جنایتکارانه رژیم صهیونیستی به کشورمان به منزله شناسایی اسرائیل به عنوان یک دولت نیست و البته دراین...
اطلاعات نوشت: معاون حقوقی و امور مجلس وزارت دادگستری گفت: طرح دعوا واستیفای حق درباره حمله جنایتکارانه رژیم صهیونیستی به کشورمان به منزله شناسایی اسرائیل به عنوان یک دولت نیست و البته دراین موضوع مردم طرح دعوا می کنند و دولت اقدامی انجام نکرده است،بلکه پشتیبانی می کند.
به گزارش خبرنگارما ،دکتر غمامی درحاشیه نشست رونمایی از کتاب« از مستند سازی تا صدور رای »درمرکز وکلای قوه قضائیه درپاسخ به سئوال خبرنگا رما درباره نحوی شکایت از رژیم صهیونیستی درحالی که این رژیم را مشروع نمی دانیم اضافه کرد: بازماندگان وخانواده شهدا ، مجروحان و کسانی که خسارت دیده اند طرح دعوا می کنند و هیچ کدام ازاینها به منزله شناسایی این رژیم نیست.
وی درباره اینکه آیا امکان محاکمه غیابی سران اسرائیل و آمریکا در محاکم داخلی هم وجود دارد اظهارداشت: قطعابه دلیل جرائم و جنایاتی که انجام داده اند می توان آن رادرمحاکم کیفری رسیدگی کرد ودرمحاکم حقوقی هم به واسطه قانون سال ۹۵ قابل پیگیری است.
غمامی درباره نحوه شکایت مردم از این جنایات گفت: کمک خوبی که مرکز وکلا می کند درهمین زمینه است. این مرکز مستند سازی و کارشناسی را انجام می دهد و حتی وکلای معاضدتی را هم دراختیار افرادی که آسیب دیده اند می گذاردکه بتوانند شکایت خودرا مطرح کنند.
معاون وزیر دادگستری درباره اقدامات وزارتخانه دراین باره گفت: وزارت دادگستری به کمک مردم برای طرح دعوا آمده است تا آنان که دچار خسارت های مالی و جانی و معنوی شده اند از طریق محاکم داخلی و خارجی وحتی محاکمه ملی سایر کشورها استیفای حق کنند.
وی درباره لایحه قضائی جرائم بین المللی که توسط این وزارتخانه درحال تدوین است اظهارداشت: این لایحه از قوه قضائیه آمده است و روی آن درحال کار هستیم تا یک ماه آینده نهایی می شود و به مجلس ارسال می کنیم.
وی گفت: لایحه موجب تقویت صلاحیت دادگاههای داخلی در برخورد با جنایات بینالمللی خواهد شد.
مستندسازی بسیار ضروری است
در ادامه نشست توکل حبیب زاده رئیس مرکز امور حقوقی بینالملل معاون حقوقی ریاست جمهوری گفت:به موجب مصوبه شورای امنیت ملی، معاونت حقوقی ریاست جمهوری متولی مستندسازی و نظارت بر اقدامات حقوقی دستگاههای دولتی است.
وی درباره راهکارهای احتمالی رسیدگی به جنایت رژیم صهیونیستی علیه ایران ، گفت:برای هر گونه رسیدگی حقوقی و کیفری قدم اول مستندسازی خسارت وارده است. در مرکز حقوقی بینالمللی درباره خسارات وارده به دستگاههای دولتی اقداماتی انجام دادیم. از جمله اقدامات صورت گرفته این است که شیوه نامهای تهیه کردیم و به دستگاههای دولتی ارسال کردیم. جدول دیگری در تکمیل شیوه نامه تهیه شد که بر مبنای آن مستندسازی صورت گیرد.
وی ادامه داد: امکان تهیه گزارش کارشناسی رسمی از ابنیه و اماکن خسارت دیده وجود دارد. طبیعتا گزارش کارشناس رسمی مهم است و گزارشی که از سوی مرکز وکلا تهیه میشود باید در اختیار دستگاهها قرار گیرد. تا ۱۰مرداد توافق کردیم دستگاهها اسنادشان را به دست ما برسانند.
وی ادامه داد: در پرونده تحریمهای بین المللی آمریکا با مشکل مستندسازی خسارات ناشی از تحریم مواجه بودیم لذا مستندسازی در باره جنگ۱۲روزه بسیار ضروری است.
نقشه راه حقوقی
حسن عبدلیان پور رئیس مرکز وکلای قوه قضائیه هم دراین نشست گفت:کتاب «از مستندسازی تا صدور رأی» با هدف تبیین نقشه راه حقوقی ایران در برابر جنایات جنگی و تجاوزات رژیم صهیونیستی و آمریکا منتشر شده است.این کتاب، راهنمای اقدام و مستند حقوقی برای هر وکیل، حقوقدان یا نهاد علاقهمند به تعقیب قانونی و حقوقی عاملان جنایات اخیر است.
وی با اشاره به نقش جدی و تعیینکننده این نهاد در مستندسازی حقوقی، اضافه کرد: اصل بدیهی در فرآیند پیگیری قضائی این است که هیچ محکمهای، چه داخلی و چه بینالمللی، بدون مستندات رسمی و دارای مهر کارشناسان دادگستری، رأیی صادر نخواهد کرد. از همینرو تأکید کردیم که تمامی نظریهها باید با امضای کارشناس رسمی و وفق مقررات قانونی تهیه شود.
وی با اشاره به روند کارشناسی گفت: کارشناسان ما در نقاط مختلف کشور ارزیابی خسارات را آغاز کردهاند و تاکنون چندین نظریه کارشناسی به نهادهای رسمی کشور ارائه شده است.
رئیس مرکز وکلا درپاسخ به سئوال خبرنگارما درباره اینکه آیا درباره کارشناسی مراکز هسته ای نیز اقدامی صورت گرفته است،اظهارداشت : سازمان انرژی اتمی درخواستی نداده است اما جاهای دیگری که دچارخسارت شده اند را کارشناسی می کنیم.درباره مراکز حساس حتما باید کارشناس رسمی دادگستری کارراانجام دهد . درمراکز نظامی هم درخواست داشتیم و کارانجام شده است.