ساختمانهای ناایمن همچنان جان میگیرند
اطلاعات نوشت: ساختمان های ناایمن سالهاست که در اقصی نقاط کشور آبستن وقوع حوادث ناگوار هستند که نشان از قانون گریزی مالکان آن دارد و به رغم شناسایی اینگونه ساختمان ها از سوی مراجعی همچون سازمان آتش...
اطلاعات نوشت: ساختمان های ناایمن سالهاست که در اقصی نقاط کشور آبستن وقوع حوادث ناگوار هستند که نشان از قانون گریزی مالکان آن دارد و به رغم شناسایی اینگونه ساختمان ها از سوی مراجعی همچون سازمان آتش نشانی، متاسفانه هیچ اقدامی از سوی دستگاه قضا و دیگر دستگاه های متولی انجام نمی شود.
مالکان ابنیه ناایمن و فرسوده بارها اخطار عدم ایمنی و بیتوجهی به رعایت اصول ابتدایی آتش سوزی را دریافت میکنند اما وقوع حوادث ناگوار نشان دهنده این است که به آن اخطارها توجهی نشده است. در چنین شرایطی ساختمان های ناایمن دچار انواع و اقسام حوادث اعم از ریزش یا حریق می شوند و جان و مال مردم را به خطر می اندازند.
رعایت اصول ساخت و سازهای ایمن و استفاده از نماهای غیرقابل اشتعال برای مراکز تجاری و درمانی که ظرفیتهای فراوانی برای پذیرش مردم دارند و در حقیقت محلی برای تجمع محسوب میشوند بسیار حائز اهمیت است. در آخرین حادثه از این دست ،۲ مجتمع ناایمن در مشهد و تبریز طعمه حریق شدند که در حادثه اول بامداد دیروز آتش یکی از مجتمعهای تجاری واقع در خیابان ۱۷شهریور مشهد را دربرگرفت که آتش نشانان پس از ۱۲ ساعت تلاش، موفق به مهار آن شدند.
پاساژ قائم، یکی از مراکز تجاری قدیمی مشهد، در حالی دچار حادثه شد که بر اساس اعلام مسئولان، ۱۲۶ساختمان ناایمن در شهر مشهد وجود دارند.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی مشهد این گفت: در این حادثه، به سبب ترک خوردگی سقف این ساختمان و امکان ریزش آن، مجوز تخریب بخشهایی از ساختمان صادر و همچنین عملیات ایمنسازی و لکهگیری انجام شده است.
آتشپاد حمیدرضا کافی نیا در گفتگو با خبرنگار ما در مشهد، ادامه داد: پاساژ قائم با قدمتی بیش از ۶۰سال از ساختمانهای ناایمن در مشهد بوده است که در سامانه جامع مدیریت و توسعه استان های کشور (منتاک) ثبت شده و پیش از این، ۳ بار اخطار ایمنی دریافت کرده بود. این ساختمان در طول سالهای گذشته، ۳ مرتبه دچار حریق شده است.
وی تأکید کرد: اکنون ۱۲۵ساختمان دیگر هم در مشهد، مانند بیمارستانها، مراکز درمانی، هتلها و مراکز تجاری، با مشکلات ایمنی مواجه هستند.
کافینیا ادامه داد: عملیات آتشنشانی در شهر مشهد به صورت روزانه انجام میشود و هر روز حدود ۱۱۰عملیات شامل نجات و اطفای حریق انجام میگیرد که ۷۰درصد آنها عملیات نجات و
۳۰درصد مربوط به خاموش کردن آتش است.
در حادثه دوم که در برج زمرد تبریز رخ داد، به سبب وجود نمای کامپوزیت آتش به سرعت گسترش یافته است که در این باره اکبر دشتی، معاون عملیات سازمان آتش نشانی شهرداری تبریز گفت: آتش سوزی در یکی از فروشگاه های پوشاک رخ داد و با توجه به اینکه نمای ساختمان کامپوزیت است، آتش به سرعت در حال سرایت به طبقات بود که با تلاش آتش نشانان و مهار آتش از چند نقطه، آتش خاموش شد و به سایر بخشها سرایت نکرد.
سیامک نوروزی مسئول روابط عمومی سازمان آتش نشانی تبریز هم از اطفای بموقع آتش در این حادثه خبر داد و اظهار داشت: این آتش سوزی در کمتر از ۳۰ دقیقه پس از وقوع به طور کامل مهار شد.
وی اظهار داشت: این حادثه به جز یک مورد سوختگی جزئی یک نفر، هیچگونه خسارت جانی در پی نداشته و فقط بخش محدودی از برج دچار آسیب سطحی شده است.
حریق در مجتمع مسکونی ۶۰واحدی تهران
خبر دیگر این که سخنگوی سازمان آتشنشانی تهران هم از وقوع آتشسوزی در پارکینگ یک مجتمع مسکونی ۶۰واحدی در خیابان پاسدار گمنام خبر داد و گفت: در این حادثه ۳ خودرو در آتش سوختند و ۹نفر از ساکنان و از جمله یک کودک ۲ ساله، توسط آتشنشانان نجات یافتند.
جلال ملکی درباره جزئیات این حادثه گفت: ساعت ۴و ۱۸ دقیقه بامداد دیروز، حادثه در محل یاد شده گزارش شد که ۳ ایستگاه آتشنشانی به همراه خودروهای پشتیبانی، مانند خودروهای حامل تجهیزات تنفسی و تشک نجات، به محل اعزام شدند. محل حادثه یک مجتمع ۵طبقه با ۶۰واحد مسکونی بود که طبقه همکف، نیمطبقه منفی و طبقه منفی یک آن به پارکینگ اختصاص داشت.
وی با اشاره به شدت آتشسوزی در پارکینگ گفت: در این حادثه ۳ دستگاه خودرو شامل سمند، یک پرشیا و امویام دچار حریق کامل شده بودند. همچنین یک دستگاه موتورسیکلت هم طعمه حریق شده بود و شدت سوختگی خودروها نشان میداد که احتمال دارد کانون اولیه آتش از همان خودروها بوده و سپس به اطراف سرایت کرده باشد، هر چند بررسی علت قطعی حادثه بر عهده کارشناسان است.
سخنگوی آتشنشانی تهران با بیان این که آتش در حال سرایت به سایر خودروها بود و دود غلیظ آن به طبقات بالایی نفوذ کرده بود، ادامه داد: عملیات اطفای حریق و جستجو برای نجات محبوسین احتمالی بلافاصله آغاز شد و در حالی که آتش مهار و از گسترش آن جلوگیری شد، تیمهای عملیاتی به سرعت به طبقات بالایی رفتند که بسیاری از ساکنان در واحدهای خود باقی ماندند، اما ۹نفر شامل آقایان، بانوان و یک کودک ۲ ساله که نیاز به خروج از ساختمان داشتند، با احتیاط کامل توسط آتشنشانان به فضای امن منتقل شدند و در این حادثه فقط یک نفر دچار مشکلات تنفسی خفیف شد که برای بررسی بیشتر به عوامل اورژانس تحویل داده شد.
سخنگوی آتشنشانی تهران تأکید کرد: ساختمانهای مسکونی و به ویژه مجتمعهای بزرگ و برجها، باید به سیستمهای اعلام و اطفای حریق اتوماتیک، درهای دودبند، راهپلههای اضطراری ایمن و تجهیزات دمنده فشار مثبت مجهز باشند و وجود این تجهیزات میتواند از گسترش دود و آتش و همچنین از بروز بحران در زمان وقوع حوادث مشابه پیشگیری کند.