ردپای اسرائیل در موج حملات پهپادی به تأسیسات عراق
به گزارش اطلاعات نیوز، عراق از تاریخ بیستوسوم ژوئن گذشته، شاهد سلسلهای از حملات گسترده با استفاده از پهپادها بوده که منجر به خسارات مادی و زخمی شدن افراد شده است. یکی از مهمترین حملات صورت گرفته،...
به گزارش اطلاعات نیوز، عراق از تاریخ بیستوسوم ژوئن گذشته، شاهد سلسلهای از حملات گسترده با استفاده از پهپادها بوده که منجر به خسارات مادی و زخمی شدن افراد شده است. یکی از مهمترین حملات صورت گرفته، هدف قرار گرفتن اردوگاه التاجی در شمال بغداد بود که به تخریب یک رادار نظامی ارتش عراق انجامید. در ادامه، حملاتی دیگر پایگاه نظامی امام علی در استان ذیقار در جنوب کشور را هدف قرار دادند، سپس نوبت به پایگاه بلد و پالایشگاه بیجی در استان صلاحالدین رسید. همچنین دو حمله به فرودگاه بینالمللی کرکوک انجام شد و پس از آن، موجی از حملات متوالی و تقریباً روزانه علیه فرودگاه اربیل، میادین نفت و گاز و مواضع نظامی نیروهای پیشمرگه در منطقه کردستان عراق آغاز شد، بدون اینکه هیچ طرفی مسؤولیت آن را برعهده بگیرد.
بیانیه فرماندهی نیروهای مسلح عراق درباره حملات پهپادی مشکوک
صباح نعمان سخنگوی نیروهای مسلح عراق، روز جمعه نتایج تحقیقات درباره حملات پهپادی انتحاری هفتههای اخیر به تأسیسات نظامی، غیرنظامی و نفتی را اعلام کرد و گفت که پهپادهای مورد استفاده همگی از یک نوع بوده و به کلاهکهایی مجهز بودهاند که خارج از عراق تولید شدهاند.
براساس بیانیهای منتشرشده از سوی دفتر اطلاعرسانی محمد شیاع السودانی نخستوزیر و فرمانده کل نیروهای مسلح عراق، تحقیقات کمیته عالی تحقیق منجر به دستیابی به نتایج «مهم و قاطع» شد. اهداف این حملات شامل تأسیسات نظامی، غیرنظامی و نفتی در استانهای صلاحالدین، کرکوک، اربیل، سلیمانیه و دهوک بوده و در پی آنها خسارات مالی قابل توجهی وارد شده و شماری از شرکتهای نفتی خارجی فعالیت خود را متوقف کردهاند.
در ادامه بیانیه آمده است که منشأ پهپادهای استفادهشده شناسایی شده و مشخص شده که این پهپادها دارای کلاهکهایی با وزنهای مختلف هستند که خارج از عراق ساخته شدهاند. همچنین محل دقیق پرتاب این پهپادها در داخل خاک عراق ردیابی و مستند شده است. طبق این گزارش، نهادهای اطلاعاتی موفق شدهاند با تحلیل فنی دقیق سامانههای کنترل و ارتباط مورد استفاده در هدایت این پهپادها، اطلاعات ارزشمندی جمعآوری کنند که نتایج تحقیقات را تقویت کردهاند.
عمان تأکید کرد که «بر اساس یافتههای کمیته تحقیق، تمامی پهپادهای انتحاری بهکاررفته در حملات اخیر از یک نوع بودهاند و این مسئله بهروشنی نشان میدهد که عامل این عملیاتها، یک طرف مشخص و واحد است».
وی هشدار داد که نهادهای امنیتی و نظامی عراق با هیچ تهدیدی علیه امنیت نیروهای مسلح و منابع کشور مماشات نخواهند کرد و وعده داد که تمامی عاملان این حملات تحت پیگرد قانونی قرار خواهند گرفت و به دادگاههای صالح ارجاع داده میشوند تا طبق قانون مجازات شوند.
اسرائیل؛ متهم اصلی حملات پهپادی در عراق
از سوی دیگر، منابع عراقی به روزنامه «العربی الجدید» رو پنجشنبه گفتند که نشانههایی از احتمال دخالت اسرائیل در این حملات وجود دارد. یک مقام ارشد امنیتی عراقی عضو کمیته تحقیق اظهار کرد که فرضیه «طرف سوم» پشت این حملات، اکنون برای تیم تحقیق به یک احتمال جدی تبدیل شده و تأکید کرد که «رژیم اشغالگر اسرائیل» محتملترین عامل این حملات است که از طریق عوامل یا واسطهها و با استفاده از پهپادهایی ساده تلاش کرده تا با ایجاد بیثباتی، دولت آمریکا را به مداخله و هدفگیری فرماندهان گروههای مقاومت در عراق سوق دهد.
در همین راستا، فرماندهی عملیات مشترک عراق در بغداد، روز جمعه اعلام کرد که یک عملیات امنیتی وسیع در منطقه صحرای الحضر واقع در استانهای نینوی و صلاحالدین آغاز شده است. به گفته این فرماندهی، هدف از این عملیات، پاکسازی درهها و غارهای گسترده در آن مناطق و خنثیسازی طرحها و تلاشهایی برای هدف قرار دادن نیروهای امنیتی و اماکن حیاتی کشور بود.
«اقدامات اخیر در هدف قرار دادن تأسیسات و میادین نفتی و همچنین تلاشهایی برای حمله به پایگاهها و اردوگاههای نظامی، تجاوزی ظالمانه و خطرناک بودهاند که تمام تلاشها برای ایجاد ثبات، بازسازی و توسعه عراق را با مخاطره مواجه میکنند».
بنا بر این بیانیه، «نهادهای امنیتی مسؤولیت دارند تمامی کسانی را که با امنیت، داراییها و منافع عالی کشور بازی میکنند، یا با عاملان این اقدامات همکاری دارند، تحت پیگرد قانونی قرار داده و به دستگاه قضائی معرفی کنند تا به مجازات برسند. در کمتر از یک هفته اخیر، منطقه کردستان عراق شاهد ۱۱ حمله پهپادی بوده که عمدتاً فرودگاه اربیل در مرکز منطقه کردستان و پنج تأسیسات نفتی را هدف قرار داده است.
این تأسیسات شامل میادین نفتی خورمالا، سرسنک، بیشخابور، تاوکی و باعدرا هستند که تحت مدیریت شرکتهای نروژی و آمریکایی قرار دارند و در سه استان اصلی این منطقه یعنی سلیمانیه، دهوک و اربیل واقع شدهاند.
تداوم این حملات به تأسیسات نفتی تحت مدیریت نروژ و آمریکا، نهتنها ثبات اقتصادی منطقه کردستان را با خطر مواجه میکند، بلکه میتواند بستری برای مداخلات خارجی و افزایش تنشهای امنیتی در شمال عراق فراهم کند.
منبع: فارس