تلآویو امنیت خود را در تکهتکه شدن سوریه میبیند
علیرضا کمیلی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: نتانیاهو در چارچوب شعار «طوفان قاطعیت» مدعی است که «پشتیبان خود را از دست دادهایم و باید امنیت خود را خودمان تأمین کنیم و برای آن، ضمانتهایی به...
علیرضا کمیلی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: نتانیاهو در چارچوب شعار «طوفان قاطعیت» مدعی است که «پشتیبان خود را از دست دادهایم و باید امنیت خود را خودمان تأمین کنیم و برای آن، ضمانتهایی به دست آوریم». همین ادعا دست او را برای اقدامهای تهاجمی و یکجانبه باز گذاشته است.
وی افزود: رژیم صهیونیستی نسبت به نیروهای مقاومت نگران است و میگوید: «اینها جهادیاند و جهادیها تغییر نمیکنند»؛ جملهای که بنگویر صراحتاً بر زبان آورده است. بر همین اساس، تسلیحات این گروهها را هدف قرار داده و نابود کردند تا نگرانی خود را برطرف سازند. از سوی دیگر، احمد الشرع را وارد گفتوگوها کردند و در آخرین دور مذاکرات که در باکو برگزار شد، این مسئله را مطرح کردند که اگر سوریه خواهان عادیسازی روابط با اسرائیل و پایان درگیریهاست، باید به مفاد توافقنامه سال ۱۹۷۴ بازگردد.
این کارشناس مسائل خاورمیانه ادامه داد: این توافقنامه پس از جنگ اکتبر، در دوران حکومت حافظ اسد نگاشته شد و به معنای بازگشت به مرزهای پیش از اشغالگری است. اما رژیم صهیونیستی اعلام کرده که آن شرایط دیگر اعتبار ندارد و قصد بازگشت به مفاد آن را ندارد. بر این اساس، ترجیح میدهد بدون تعهد به آن توافق، با ماندن در خاک سوریه، امنیت خود را حفظ کند. ابزار اصلی تلآویو برای تحقق این هدف، دامنزدن به شکافهای قومی در سوریه است؛ چرا که تقریباً تمام اقوام این کشور، مستعد تجزیه هستند.
وی در ادامه گفت: حمله به کاخ ریاستجمهوری و ستاد کل ارتش، حاوی پیامی غیرمستقیم بود: «اگر همراه نشوی، هدف قرار خواهی گرفت». در پاسخ، احمد الشرع اعلام کرد: «ما از مرگ نمیهراسیم، اما برای آبادانی کشورمان گفتوگو میکنیم»؛ جملهای که بیش از آنکه نشان از مقاومت باشد، نوعی عقبنشینی و ضعف برداشت میشود. او همچنین گفت که آماده گفتوگو با دروزیهاست، اما واقعیت آن است که ساختار قومیتی سوریه همچنان مستعد تنش و درگیریهای دوباره است.