از تنش آبی در ۲۴ استان تا تامین نیمی از برنج مصرفی با واردات
به گزارش اطلاعات نیوز، از درآمد ۴۳ میلیارد دلاری فروش نفت تا تأمین نیمی از برنج مصرفی با واردات، جریمه ۲.۷۸ همت تومانی محتکران کالاهای اساسی، تأمین نشدن ۹۰ درصد نیاز مالی پروژههای اضطراری آب، ۲۴...
به گزارش اطلاعات نیوز، از درآمد ۴۳ میلیارد دلاری فروش نفت تا تأمین نیمی از برنج مصرفی با واردات، جریمه ۲.۷۸ همت تومانی محتکران کالاهای اساسی، تأمین نشدن ۹۰ درصد نیاز مالی پروژههای اضطراری آب، ۲۴ استان کشور درگیر تنش آبی و افت ۳۰ درصدی واردات موبایل برای حذف رانت را در بسته مهمترین اخبار اقتصادی هفته بخوانید:
درآمد ۴۳ میلیارد دلاری فروش نفت
اداره اطلاعات انرژی آمریکا اعلام کرد درآمد نفتی ایران در سال ۲۰۲۴ با وجود تداوم تحریمها به ۴۳ میلیارد دلار افزایش یافته است.
با وجود کاهش درآمد نفتی اوپک در سال ۲۰۲۴ درآمد نفتی ایران که تحت شدیدترین تحریمهای غرب قرار دارد افزایش یافته و به ۴۳ میلیارد دلار رسیده است. ایران در سال پیش از آن ۴۲ میلیارد دلار از محل فروش نفت درآمد کسب کرده بود. این گزارش پیش بینی کرده است درآمد نفتی ایران در سال ۲۰۲۵ به میزان ۹ میلیارد دلار کمتر از سال قبل باشد و به ۳۴ میلیارد دلار برسد.
ایران از نظر میزان درآمد نفتی در رتبه ۴ اوپک در سال ۲۰۲۴ قرار داشته است. عربستان با ۱۷۹ میلیارد دلار در رتبه نخست از این نظر قرار داشته و عراق با ۹۳ میلیارد دلار و امارات با ۸۹ میلیارد دلار به ترتیب در رتبههای دوم و سوم از این نظر قرار داشتهاند.
تأمین نیمی از برنج مصرفی با واردات
خشکسالی نیمی از برنج امسال را وارداتی کرد به طوری که وزیرکشاورزی خبر داده که نیمی از برنج مصرفی امسال از محل واردات تأمین میشود که معادل رقم بی سابقه بیسابقه ۱.۴ میلیون تن تا ۱.۶ میلیون تن است.
شرایط خشکسالی در سال جاری باعث شده که پیشبینی افت شدید تولید برنج شود و برآورد شده است که میزان تولید برنج در مقایسه با سال قبل ۷۰۰ هزار تن تا ۹۰۰ هزار تن کاهش یابد.
وزیر جهاد کشاورزی بهتازگی اعلام کرد که ۵۰ درصد برنج مصرفی امسال وارداتی است. بدین صورت اگر طبق گزارش مرکز آمار ایران و انستیتو تغذیه، هر ایرانی بهطور متوسط سالانه ۳۵ کیلوگرم برنج مصرف کند و با توجه به جمعیت ایران، سالانه سه میلیون و ۲۰۰ هزار تن برنج مصرف میشود که بر اساس پیشبینی وزارت جهاد کشاورزی درباره وضعیت تولید در سال جاری، نیازمند واردات بیسابقه ۱.۴ میلیون تن تا ۱.۶ میلیون تن هستیم.
واردات گندم به ۲ میلیون تن رسید
غلامرضا نوری قزلجه؛ وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به تأثیر خشکسالی بر تأمین گندم اظهار کرد: امسال به دلیل خشکسالی، نیاز به واردات یک تا ۲ میلیون تن گندم افزایش یافته که همین تقاضا چالشهای خاص خود در واردات، تدارکات و لجستیک را دارد.
وی با اشاره به تأثیر خشکسالی بر تأمین گندم افزود: امسال به دلیل خشکسالی، نیاز به واردات یک تا ۲ میلیون تن گندم افزایش یافته که همین تقاضا چالشهای خاص خود در واردات، تدارکات و لجستیک را دارد.
وزیر جهاد کشاورزی با استناد به قانون اساسی و تأکیدات مقام معظم رهبری و امام خمینی (ره) بر خودکفایی کشاورزی، تصریح کرد: تولید داخلی نه تنها یک ضرورت اقتصادی، بلکه یک تکلیف ملی است و مشاوران امنیتی آمریکا هم اعتراف کردهاند که کشوری که امنیت غذایی نداشته باشد، در عرصه جهانی حرفی برای گفتن ندارد بنابراین امنیت غذایی تعطیل شدنی نیست و ما مصمم هستیم ایران را به قطب غذایی منطقه تبدیل کنیم.
دریافت تعرفه بحرانی آب منتفی شد
طرح جدید وزارت نیرو برای اعمال تعرفه بحرانی آب با دریافت قیمت تمام شده تأمین آب از مصارف بالاتر از الگو، مورد موافقت هیئت دولت برای تصویب و ابلاغ قرار نگرفت و فعلاً منتفی شده است.
تعرفه بحرانی مصرف به معنای اعمال نرخهای بالاتر برای مصارف انرژی (برق و آب) در ساعات اوج مصرف یا در صورت مصرف بیش از الگو است. این اقدام با هدف مدیریت مصرف و تشویق مشترکان به کاهش مصرف در زمانهای پرتقاضا و یا کاهش مصرف کلی در زمانهای پیک مصرف که کسری تولید نسبت به تقاضا تشدید میشود، اعمال خواهد شد.
این طرح از سوی وزارت نیرو به هیئت دولت برای دریافت تعرفه بحرانی از مصارف بالاتر از الگو در شرایط فعلی ارسال شده تا به مدیریت تقاضا برای کاهش مصرف آب تهران منجر شود و تاحدودی جلوی بدمصرفی آب را بگیرد؛ اما این طرح که در روزهای اخیر به دولت رفته، مورد موافقت هیئت دولت قرار نگرفت و بهعبارتی دریافت تعرفه بحرانی آب برای شرایط امروز تهران، فعلاً منتفی شده است.
فروش بلیت پروازهای اربعین از هشتم مرداد
سازمان هواپیمایی کشوری اعلام کرد: فروش بلیت پروازهای اربعین حسینی از روز چهارشنبه هشتم مرداد، با نرخهای مصوب آغاز خواهد شد و فهرست کانالهای مجاز فروش در سایت رسمی این سازمان منتشر میشود.
نرخ بلیت رفت و برگشت برای زائران از استانهای شرقی و جنوبی کشور (خراسان، سیستان و بلوچستان، کرمان، یزد، هرمزگان، فارس، مازندران و گلستان) ۱۵ میلیون تومان و برای زائران از تهران و سایر استانها ۱۳ میلیون تومان تعیین شده است. این نرخها از ۱۷ تا ۲۶ مرداد معتبر است.
نرخ بلیت برای بزرگسالان و خردسالان یکسان است و صدور بلیت به صورت یکطرفه یا دوطرفه به انتخاب مسافر مجاز است؛ فروش اجباری بلیت دوطرفه ممنوع است. شرکتهای هواپیمایی از فروش گروهی بلیت (بیش از ۹ نفر) و چارترکنندگان از فروش بلیت در این ایام منع شدهاند.
قطعی آب استخرهای عمومی و خصوصی
شرکت آب و فاضلاب استان تهران با صدور اطلاعیهای از قطعی آب استخرهای عمومی و خصوصی شهر تهران از روز پنجشنبه دوم مردادماه جاری تا اطلاع ثانوی خبر داد.
براساس اطلاعیه شرکت آب و فاضلاب استان تهران، با توجه به خشکسالیهای بیسابقه پنج سال اخیر و کاهش بارندگیها و به منظور استفاده بهینه از منابع آبی موجود برای تأمین نیازهای اساسی و اولویتدار شهروندان، انشعاب آب تمامی استخرهای عمومی و خصوصی شهر تهران از فردا تا اطلاع ثانوی قطع خواهد شد.
شرکت آب و فاضلاب استان تهران همچنین از مدیران مجتمعهای مسکونی دارای استخر، خواست: از مصارف آبی برای پر کردن این استخرها جلوگیری و با این شرکت به منظور گذر از شرایط سخت کمآبی موجود همکاری کنند تا مشمول محدودیتهای قانونی نشوند.
جریمه ۲.۷۸ همت تومانی محتکران کالاهای اساسی
محمد باقری شربیانی؛ مدیرکل دفتر بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی گفت: تعداد ۹ هزار پرونده درپی رصد و بازرسی انبارهای برنج، روغن و شکر وارداتی از یکم فروردین سال ۱۴۰۴ تا ۲۹ تیر ماه تشکیل شده که منجر به بیش از ۲.۷۸ هزار میلیارد تومان جریمه مالی شده است.
وی افزود: طی این مدت در قالب سه طرح رصد و نظارت بر کالاهای اساسی برنج، روغن و شکر که با ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی وارد کشور میشوند، تعداد ۶۳۲۲ عملیات بازرسی انجام دادیم.
مدیرکل دفتر بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی ارزش کالاهای قاچاق کشف شده از این تعداد پرونده را بیش از ۷.۴ همت عنوان کرد و ادامه داد: بازرسی انبارهای کالاهای اساسی کیفیتر و فنیتر شده است رصد و پایش برنج، روغن و شکر در شبکههای قابلرصد توسط بازرسان انجام میشود و از تخلفات زیادی پیشگیری شده است.
تأمین نشدن ۹۰ درصد نیاز مالی پروژههای اضطراری آب
تاکنون در حدود یکدهم نیاز پروژههای اضطراری آب کشور (۲ تا ۲.۵ همت) تأمین مالی صورت گرفته و ۹۰ درصد نیاز پروژههای اضطراری مهار تنش آبی بدون تأمین مالی ماندهاند.
در شرایطی که بارشها در نقاط مختلف کشور در سال آبی جاری به نصف یک سال نرمال رسیده و مجموع بارشهای کشور نیز حدود ۴۰ درصد نسبت به سال گذشته و متوسط آمار درازمدت کاهش دارد؛ نیمی از جمعیت شهری ایران با تنش آبی روبهرو شدهاند.
۱۹۲ پروژه اضطراری رفع و مهار تنش آبی در ۲۹ استان کشور تعریف شده که اجرای آنها به بیش از ۲۷ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد. در شرایطی که تعریف و اجرای اغلب این پروژهها (۱۶۹ پروژه) از ماههای قبل و حتی نیمه دوم سال گذشته شروع شده بود و وزارت نیرو با سازمان برنامه و بودجه و هیئت وزیران مکاتبات متعددی برای تأمین مالی این پروژههای مهم آبی کشور داشته و قولهای مساعدی هم برای دریافت اعتبارات دریافت کرده بود؛ اما تا امروز که در شروع دومین ماه تابستان هستیم، چیزی حدود یکدهم نیاز این پروژهها (۲ تا ۲.۵ همت) تأمین مالی صورت گرفته و ۹۰ درصد نیاز پروژههای اضطراری آب کشور بدون تأمین مالی ماندهاند.
قیمت دلار توافقی رشد کرد
آخرین قیمت معاملات توافقی دلار حواله در بازار ارز تجاری ۶۹ هزار و ۶۷۷ تومان و دلار اسکناس ۷۱ هزار و ۷۶۷ تومان ثبت شده است. از اول بهمنماه سال ۱۴۰۳ با انتقال تمام معاملات صادرکنندگان نیما به بازار ارز تجاری، رسماً سامانه نیما حذف شد. طبق سیاست جدید ارزی، رفع تعهدها برای صادرکنندگان فقط در صورت عرضه در بازار ارز تجاری اتفاق خواهد افتاد و محل تأمین ثبت سفارشها نیز بهطور کامل از طریق مرکز مبادله است.
قیمت دلار حواله در معاملات بازار ارز تجاری در حالی اول مرداد در کانال ۶۹ هزار تومان نرخ خورد که در ابتدای تشکیل دولت چهاردهم این نرخ در کانال ۴۵ هزار تومان بود.
قیمت اسکناس دلار توافقی در بازار تجاری با افزایش نسبت به روز کاری قبل، به نرخ ۷۱ هزار و ۷۶۷ تومان و قیمت توافقی حواله دلار نیز به نرخ ۶۹ هزار و ۶۷۷ تومان و قیمت توافقی هر اسکناس یورو در مرکز مبادله ایران نیز با افزایش نسبت به روز کاری قبل به ۸۴ هزار و ۳۱۵ تومان و نرخ حواله یورو نیز به ۸۱ هزار و ۸۵۹ تومان رسید.
طراحی پنج مسیر غیربودجهای برای تأمین خسارتهای جنگ
ستاد ملی بازسازی خسارات جنگ ۱۲ روزه با محوریت وزارت اقتصاد و سازمان برنامه و بودجه تشکیل خواهد شد و پنج مسیر غیربودجهای برای تأمین خسارتهای جنگ ۱۲ روزه لحاظ شده است.
به دنبال پایان جنگ ۱۲ روزه و آسیبهای گسترده ناشی از آن، دولت به شکل رسمی از تشکیل «ستاد ملی بازسازی خسارات جنگ» بهعنوان نهاد اصلی برنامهریزی و سیاستگذاری در این حوزه خبر داد. این پیشنهاد اخیراً به تصویب دولت رسیده و بر اساس ساختار مصوب، ریاست ستاد بر عهده معاون اول رئیسجمهور خواهد بود.
بر اساس گزارشهای منتشر شده، سازمان برنامه و بودجه پیشنهاد داده است که منابع مالی بازسازی عمدتاً از محلهای فرابودجهای تأمین شود. طبق مصوبه دولت، تأمین این منابع باید به تأیید ستاد ملی بازسازی برسد. منابع پیشنهادی عبارتند از: مشارکتهای مردمی و کمکهای خیّریه و داوطلبانه، تأمین مالی از نهادهای بینالمللی، بهویژه در چارچوب حمایتهای بشردوستانه، مشارکت نهادهای عمومی غیردولتی (نظیر بنیادها و صندوقها)، بهرهگیری از ظرفیتهای مسئولیت اجتماعی شرکتها و بنگاههای اقتصادی، انتشار اوراق مالی اسلامی بهعنوان تنها ابزار تأمین مالی با پیوند رسمی به بودجه، نکته کلیدی: منابع فرابودجهای محور بازسازی خواهند بود.
واریز اعتبار کالابرگ دهک شش و هفت از دوشنبه آینده
مرجان دبیری، سخنگوی طرح کالابرگ الکترونیکی اظهار کرد: گام سوم مرحله سوم طرح کالابرگ الکترونیک از دوشنبه هفته آینده برای دهکهای شش و هفت و با واریز اعتبار کالابرگ به حساب ۴میلیون و ۸۳۰ هزار نفر اجرای خواهد شد.
وی با اشاره به اجرای گام دوم مرحله سوم طرح کالابرگ الکترونیک گفت: این مرحله از این هفته آغاز شده است؛ دهکهای اول تا سوم بهازای هر نفر بعد خانوار، ۵۰۰ هزار تومان اعتبار دریافت کردند.
سخنگوی طرح کالابرگ الکترونیکی ادامه داد: با اجرای گام دوم این مرحله از طرح کالابرگ الکترونیکی، به دهکهای چهارم و پنجم درآمدی بهازای هر نفر ۳۵۰ هزار تومان، اعتبار اختصاص پیدا کرد که این اعتبار برای خرید ۱۱ قلم کالای اساسی در سه گروه کالایی شامل لبنیات، پروتئین و خواروبار است.
طرح ضربتی افزایش ۲۵۰ هزار بشکهای تولید نفت
صندوق توسعه ملی بعد از ۱۰ ماه از مصوبه شورای اقتصاد از اعلام آمادگی خود برای ورود به طرح ضربتی افزایش روزانه ۲۵۰ هزار بشکه نفت خبر داد.
به تازگی مجوز رهبر انقلاب به صندوق توسعه ملی برای سرمایه گذاری منابع این صندوق در حوزه انرژی صادر شده است. بر اساس مکاتبه صندوق توسعه ملی سقف سرمایه گذاری سه میلیارد دلاری در این حوزه تعیین شده است. با توجه به تصویب طرح افزایش ضربتی ۲۵۰ هزار بشکهای نفت، صندوق توسعه ملی آمادگی خود برای ورود به این طرح را اعلام کرده است. برای تزریق منابع صندوق توسعه ملی نیاز به صدور مجوز شورای اقتصاد وجود دارد.
افت ۴۰ درصدی بارشها در یکسال
بارشهای سال آبی جاری نسبت به بارشهای سال آبی گذشته با افت حدود ۹۸ میلیمتری کاهشی ۴۰ درصدی را به ثبت رسانده است.
جدیدترین گزارشهای آماری شرکت مدیریت منابع آب ایران نشان میدهد که میزان بارشهای کشور از ابتدای سال آبی جاری (شروع مهر ۱۴۰۳) تا بیستوهشتم تیرماه به ۱۴۷.۲ میلیمتر رسیده است؛ این درشرایطی است که در یک سال نرمال میزان بارشها تا امروز میبایست به مرز ۲۴۰ میلیمتری میرسید.
میزان بارشها در مدت مشابه سال آبی گذشته ۲۴۵ میلیمتر بوده که مقایسه این رقم با میزان بارشهای سال آبی جاری، افت حدود ۹۸ میلیمتری و کاهشی ۴۰ درصدی را به ثبت رسانده است.
بیشترین افت بارشها مربوط به استان سیستانوبلوچستان با کاهش ۷۶ درصدی نسبت به آمار درازمدت و کاهشی ۸۴ درصدی نسبت به سال قبل است همچنین تنها در یک استان با رشد آمار بارش روبهرو بودهایم یعنی گیلان که رشد ۶ درصدی نسبت به آمار درازمدت و افزایش ۷ درصدی بارشها را نسبت به سال گذشته داشته است.
کاهش ۴.۸ درصدی تولید فولاد در بهار
کاهش ۴.۸ درصدی تولید فولاد کشور در بهار امسال در حالی به ثبت رسیده که در مدت مشابه سال گذشته نرخ افت تولید فولاد ۱.۸ بوده است که نشان دهنده تشدید محدودیتهای برقی فولادسازان در سال جاری است.
محدودیتهای برق، امسال از ۱۶ فروردین بر فولادسازان تحمیل شد و از نیمه اردیبهشت ماه به ۹۰ درصد رسید و عملاً واحدهایی موفق به تولید حداقلی شدند که یا نیروگاه داشتند یا برق سبز خریده بودهاند.
در بین محصولات زنجیره فولاد فقط آهن اسفنجی و کنسانتره سنگ آهن رشد تولید داشتهاند، آن هم اندک که بیشتر ناشی از ورود ظرفیتهای جدید به مدار تولید است.
کاهش کانونهای فرسایش بادی نیازمند ۳۰ همت اعتبار
حسن وحید؛ معاون آبخیزداری، مراتع و امور بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: ۳۰ هزار میلیارد تومان اعتبار برای کاهش ۲۰ درصدی سطح کانونهای بحرانی فرسایش بادی کشور برآورد میشود.
وی افزود: برای تحقق برنامه هفتم پیشرفت در راستای کاهش ۲۰ درصدی کانونهای بحرانی فرسایش بادی و گردوغبار کشور ظرف مدت پنج سال، سالانه شش هزار میلیارد تومان اعتبار باید برای اجرای پروژهها تخصیص پیدا کند.
معاون آبخیزداری، مراتع و امور بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری خاطرنشان کرد: امسال وضعیت ما از نظر اعتبارات در این حوزه بد نیست و در مجموع دو هزار میلیارد تومان اعتبارات مصوب ملی، استانی و محرومیتزدایی برای مقابله با بیابانزایی و کاهش کانونهای فرسایش بادی تخصیصدادهشده، اما هنوز پرداختی صورت نگرفته است.
۲۴ استان کشور درگیر تنش آبی
عیسی بزرگزاده، سخنگوی صنعت آب گفت: ۵۰ شهر در ۲۴ استان کشور دارای تنش آبی هستند که برای مدیریت تنش آنها ۱۶۹ پروژه را تعریف کردیم و در دست اجرا داریم.
وی یادآور شد: بارشهای کشور کل تا ۲۸ تیرماه به ۱۴۷.۲ میلیمتر رسیده که نسبت به بارشهای سال گذشته افت ۴۰ درصدی و نسبت به متوسط دوره بلندمدت ۳۸ درصد کسری دارد. سخنگوی صنعت آب افزود: استانهای سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر و خوزستان بیشترین میزان کم بارشی را با بیش از ۵۰ درصد کاهش بارش داشتهاند، بارش سال آبی جاری، یکی از خشکترین سالهای آبی در دوره آمارشی کشور بوده و رتبه ۵۶ را در ۵۷ سال آمار به خود اختصاص داده است.
کاهش تولید و ثبات قیمت محصولات شوینده
در شرایطی که بازار محصولات شوینده کشور با چالشهای جدی تأمین مواد اولیه و مشکلات اقتصادی مواجه است، رئیس هیأت مدیره انجمن صنایع شوینده، بهداشتی و آرایشی ایران، از کاهش تولید این محصولات خبر داد و تاکید کرد که فعلاً افزایشی در قیمتها رخ نخواهد داد.
علم بیگی اعلام کرد: کاهش قدرت خرید مصرفکنندگان موجب شده تا تقاضا تنها به نیازهای اساسی محدود شود و این موضوع به طور مستقیم بر روند تولید تأثیرگذار بوده است.
وی توضیح داد: در حال حاضر مصرفکنندگان بیشتر به دنبال تأمین مایحتاج اولیه خود هستند و کمتر به خرید کالاهای غیرضروری میپردازند، بنابراین تولیدکنندگان نیز به ناچار تولید خود را کاهش دادهاند.
پیشفروش بلیت اتوبوس تا ۲۲ مرداد
مهدی خضری معاون راهداری سازمان راهداری و حملونقل جادهای از اعمال محدودیت در خرید بلیت اتوبوس برای زائران اربعین خبر داد و اعلام کرد: هر زائر میتواند حداکثر ۱۰ بلیت تهیه کند.
وی با اشاره به اینکه پیشفروش بلیت اتوبوس برای ایام اربعین تا ۲۲ مرداد ادامه دارد، گفت: پس از این تاریخ برای جابجایی زائران در مسیرهای بازگشت، ناوگان یکسر خالی به مرزهای ۶ گانه اربعینی اعزام خواهند شد.
معاون حملونقل سازمان راهداری افزود: قیمتها بر اساس مصوبه ستاد اربعین کشور و متناسب با شاخص نفر – کیلومتر و ظرفیت ناوگان مسافری ۲۵، ۳۲ و ۴۴ نفره تعیین و به ادارات کل راهداری و حمل و نقل جادهای استانهای سراسر کشور ابلاغ شده است.
مردم بابت افت فشار آب ما را ببخشند، چارهای نداریم
عباس علیآبادی؛ وزیر نیرو گفت: مقداری افت فشار آب اعمال کردیم؛ آب نیست و باید با این وضعیت مقابله کرد، مردم ما را ببخشند، چرا که چارهای جز این نداریم.
وی افزود: بهخاطر اینکه از پرت آب ناشی از فرسودگی شبکه کم کنیم، یک مقداری افت فشار آب اعمال کردیم.
وزیر نیرو تاکید کرد: آب نیست و باید با این وضعیت مقابله کرد، مردم ما را ببخشند، چرا که چارهای جز این نداریم.
علت آتشسوزی پالایشگاه آبادان مشخص شد
حادثه آتشسوزی در واحد ۷۰ این پالایشگاه با تلاش بیوقفه تیمهای عملیاتی و امدادی به طور کامل مهار شد.
آتش سوزی در واحد ۷۰ پالایشگاه آبادان منجر به حضور سریع تیمهای آتشنشانی در این پالایشگاه شد. طبق اعلام روابطعمومی پالایشگاه آبادان، حادثه آتشسوزی در واحد ۷۰ این پالایشگاه با تلاش بیوقفه تیمهای عملیاتی و امدادی به طور کامل مهار شده و تولید پالایشگاه با بهرهگیری از ظرفیت خالی دیگر واحدها، پایدار و بدون اختلال در جریان است.
بر اساس بررسیهای اولیه فنی، علت بروز حریق به نشتی یکی از پمپهای واحد ۷۰ بازمیگردد و هیچگونه شواهدی از خرابکاری یا دخالت عوامل انسانی تا این لحظه مشاهده نشده است. متأسفانه این حادثه منجر به فوت یک نفر از کارکنان شریف پالایشگاه آبادان شد.
افت ۳۰ درصدی واردات موبایل برای حذف رانت
بررسی آمار رسمی واردات تلفن همراه در سهماهه نخست سال ۱۴۰۴ نشان میدهد میزان واردات این کالا نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۳۰ درصد کاهش یافته است. این در حالی بوده که طی این سالها تعداد واردکنندگان رسمی رشد داشته و بازار نیز با کمبود مواجه نشد.
بررسی آمارهای واردات تلفن همراه در فصل بهار ۵ سال اخیر، حاکی از کاهش قابل توجه ارزبری این کالاست. این درحالی است که تاکنون هیچ سیگنالی مبنی بر کمبود تلفن همراه و ناترازی بازار گزارش نشده است.
با وجود کاهش محسوس ارزش دلاری واردات در این بازه پنجساله، بازار تلفن همراه بازار مذکور همچنان وضعیت نسبتاً باثباتی را تجربه کرده است. کارشناسان معتقدند کاهش رانت و حذف فرصتهای سوءاستفاده در فرآیند واردات، یکی از دلایل کلیدی این پدیده است.
رفع اختلال دستگاههای pos
قمری وفا؛ مدیر روابط عمومی بانک مرکزی اعلام کرد: پایانههای فروش (دستگاههای پوز) وصل و پایدار است؛ اختلال برطرف شد.
وی در پیامی اعلام کرد: پایانههای فروش (دستگاههای پوز) وصل و پایدار است؛ اختلالها بین ساعات ۱۱:۱۶ تا ۱۱:۵۱ به تعداد شش مرتبه و بصورت لحظهای و هر بار در حد یک دقیقه بوده است که این مشکل برطرف شده و تمامی پایانههای فروش پایدار است.
اختلال در واردات گوشت قرمز از برزیل
واردات گوشت از برزیل که عمده گوشت وارداتی کشور را تشکیل میدهد در ماههای گذشته کاهش یافته است و اختلال در روند واردات از این کشور ایجاد شده و به تازگی وزارت جهاد کشاورزی در این ارتباط اعلام کرده است که کشورهای مغولستان، پاکستان و هند به عنوان جایگزین معرفی شده است.
مشیری؛ معاون توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی در این ارتباط اظهار داشت: برای واردات گوشت قرمز، اطلاعیهای جدید صادر شده مبنی بر اینکه افرادی که مشکلات واردات این محصول از برزیل را دارند، میتوانند منشأ حمل را به کشورهای مغولستان، پاکستان و هند تغییر دهند.
وی افزود: به علت فرآیند اخذ ویزا، اعزام متخصصان دامپزشکی به برزیل با کُندی صورت میگیرد و این امر مشکلاتی را برای واردکنندگان گوشت از این کشور ایجاد میکند.
تخلف شرکتهای پخش توزیع روغن نباتی
رضا کنگری، رئیس اتحادیه صنف بنکداران مواد غذایی تهران اظهار کرد: توزیع اجباری روغن همراه با دیگر کالاها توسط شرکتهای پخش انجام میشود که این امر چالشهایی ایجاد کرده است.
وی با بیان اینکه توزیع اجباری روغن همراه با دیگر کالاها ادامه دارد، گفت: با وجود افزایش قیمت، توزیع اجباری روغن همراه با دیگر کالاها توسط شرکتهای پخش انجام میشود که این امر باید مورد نظارت و بررسی قرار بگیرد.
بنابراین گزارش وضعیت توزیع روغن در فروشگاههای زنجیرهای و آنلاین با مشکلات کمتری در حال انجام است و توزیع این کالای اساسی در اولویت قرار گرفتهاست اما توزیع روغن در خرده فروشیهای سطح شهر به صورت قطره چکانی انجام میشود و در مواقعی که با کمبود روغن نباتی مواجه هستیم در این فروشگاهها توزیع نمیشود.
کارکنان بخش خصوصی ۲ برابر کارمندان مالیات دادند
آمارهای سازمان مالیاتی نشان میدهد، در سال گذشته کارمندان بخش خصوصی دوبرابر کارکنان بخش عمومی مالیات دادند.
گزارش تطبیقی سازمان مالیاتی کشور نشان میدهد، سال گذشته کارکنان بخش خصوصی حدود ۹۲ همت مالیات پرداخت کردهاند. این درحالی است که از کارکنان بخش عمومی حدود ۴۴ همت مالیات وصول شده است. ۷۸ همت نیز از اصناف و بازاریان وصول شده است.
استمهال ۳ ماهه مالیات واحدهای تولیدی آسیبدیده از قطع انرژی
براساس مصوبه هیئت دولت مالیات واحدهای تولیدی آسیب دیده از قطع برق و گاز با پیشنهاد وزارت صنعت معدن و تجارت و با تأیید وزارت امور اقتصادی و دارایی یا سازمان امور مالیاتی کشور تا سه ماه امهال یا تقسیط میشود.
هیئت وزیران در جلسه ۱۴۰۴.۴.۱۸ به پیشنهاد معاونت حقوقی رئیس جمهور و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تصویب کرد: امهال تسهیلات بانکی واحدهای تولیدی برای کاهش آثار ناشی از قطع برق و گاز به شرح زیر اصلاح میشود:
-۱- در بند (۱) عبارت پس از تصویب ارکان قانونی بانکهای اعطا کننده تسهیلات»، بعد از عبارت بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران اضافه میشود.
۲- بند (۲) تصویب نامه به شرح زیر اصلاح میشود. – مالیات واحدهای تولیدی آسیب دیده با پیشنهاد وزارت صنعت معدن و تجارت و با تأیید وزارت امور اقتصادی و دارایی یا سازمان امور مالیاتی کشور تا سه ماه امهال یا تقسیط میشود.