برنامهریزی بلندمدت؛ راهکاری برای بهبود صنعت نمایشگاهی کشور
به گزارش اطلاعات نیوز، امیر کشانی امروز_ شنبه هفدهم خرداد_ در رویداد سمفونی همدلی که همزمان با روز جهانی نمایشگاهها در نمایشگاه بینالمللی استان اصفهان در حال برگزاری است، اظهار کرد: امروزه فضای...
به گزارش اطلاعات نیوز، امیر کشانی امروز_ شنبه هفدهم خرداد_ در رویداد سمفونی همدلی که همزمان با روز جهانی نمایشگاهها در نمایشگاه بینالمللی استان اصفهان در حال برگزاری است، اظهار کرد: امروزه فضای لازم برای اتحاد و همبستگی در سطح کشور فراهم است و تمامی دستگاههای اجرایی در کنار یکدیگر درصدد حل مشکلات و مسائل مختلف هستند و دولت چهاردهم نیز در طول سال گذشته گامهای ارزشمندی در جهت توسعه و بهبود شرایط برداشته؛ با این حال، انتظارات عموم مردم و جامعه نسبت به عملکرد دولت همواره بالاتر از حد معمول است، زیرا دولتی که قدم به عرصه خدمت گذاشته، مورد انتظار است تا مسائلی را که سالها وجود داشتهاند، با جدیت بیشتری دنبال و حل کند.
وی افزود: موضوعی که در نمایشگاهها از اهمیت ویژهای برخوردار هست، این است که در استانهای مختلف کشور، شاهد تکرار نمایشگاههای مشابه در فواصل زمانی کوتاه هستیم، به عنوان نمونه، یک نمایشگاه در استان اصفهان برگزار میشود و تنها چند هفته بعد، همان نمایشگاه با همان ساختار و غرفهها در یک استان دیگر دوباره تکرار میشود، این امر سبب کاهش کیفیت و اثرگذاری نمایشگاهها شده و به نوعی باعث اتلاف منابع و فرصتهای اقتصادی میگردد.
رئیس اتاق بازرگانی استان اصفهان تصریح کرد: انتظار میرود متولیان امر، از جمله دولت محترم و سازمان تجارت، این مسئله را با دقت دنبال کنند و اقدامات لازم برای بهینهسازی برگزاری نمایشگاهها را انجام دهند و همچنین، ضروری است که مدیران نمایشگاههای کشور با همکاری یکدیگر و در چارچوب یک برنامه مدون، تصمیماتی بلندمدت اتخاذ کنند و هر استان ظرفیتها و توانمندیهای خاص خود را دارد و میتواند با توجه به تخصصهای منطقهای، نمایشگاههای تخصصی و متمایزی را برگزار کند.
کشانی ادامه داد: در کشورهای پیشرفته همچون آلمان، هر شهر به خوبی استعدادهای خود را در قالب نمایشگاههای تخصصی به نمایش میگذارد و این در حالی است که در کشور ما، تکرار و تخصصی نبودن نمایشگاهها سبب شده تا بسیاری از این رویدادها بیاثر و حتی مضر برای اقتصاد کشور باشند.
وی با اشاره به چالش تکرار نمایشگاهها و بیان راهکار تاکید کرد: پیشنهاد میشود هر استان با توجه به مزیتهای ذاتی و تخصصی خود، نمایشگاههای منحصر به فرد و تخصصی را برگزار کند، توجه ویژه به صنایع متوسط و شرکتهای دانشبنیان نیز میتواند ظرفیتهای استانها را تقویت کرده و فرصتهای اقتصادی بیشتری فراهم کند.
رئیس اتاق بازرگانی استان اصفهان افزود: راهکار دیگر، تدوین یک تقویم ملی نمایشگاهی برای چند سال آینده است، با برنامهریزی بلندمدت و هماهنگی مناسب، بسیاری از مشکلات فعلی، از جمله تکرار نمایشگاهها در نقاط مختلف کشور و اتلاف منابع، کاهش پیدا کرده و این رویدادها میتوانند به یک ابزار مؤثر در رشد اقتصادی تبدیل شوند.
کشانی عنوان کرد: اتحاد و تعامل بین متولیان صنعت نمایشگاه، شامل سازمانها، مدیران و مجریان نمایشگاهی، نقش کلیدی در بهبود وضعیت دارد و در صورتی که این هماهنگی و تفاهم برقرار شود، بار سنگینی که امروزه نمایشگاهها بر دوش دارند، به طور چشمگیری کاهش خواهد یافت.
وی خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم به عنوان یک شبکه معتبر داخلی، نامههایی با مضمون مشخص به مراکز بینالمللی ارسال کنیم که در آنها موضوعات خاص و منحصر به فرد نمایشگاهی در شهرهای مناسب برگزار شود، این امر نه تنها باعث افزایش اعتبار صنعت نمایشگاهی کشور خواهد شد، بلکه جلب سرمایه و مشارکت بینالمللی را نیز تسهیل میکند.