آمارهایی که هوش از سر میبرد؛ کشف ۹۲ هزار میلیارد تومان کالاهای احتکاری
اطلاعات نوشت: سردار حسین رحیمی، در نشست خبری در پاسخ به سئوال خبرنگار ما مبنی بر اینکه با اقدامهای هماهنگ چند شرکت در سال گذشته، برنج ایرانی در شمال از کشاورزان به قیمت کمتر از ۱۰۰ هزار تومان...
اطلاعات نوشت: سردار حسین رحیمی، در نشست خبری در پاسخ به سئوال خبرنگار ما مبنی بر اینکه با اقدامهای هماهنگ چند شرکت در سال گذشته، برنج ایرانی در شمال از کشاورزان به قیمت کمتر از ۱۰۰ هزار تومان خریداری و پس از گذشت مدتی به نرخ ۲۰۰ هزار تومان در شهرها عرضه شد تا برنج هم با نجومی شدن نرخ از سفره هموطنان حذف شود، گفت: موردی را که گفتید، ما هم سال گذشته اطلاع پیدا و چندین انبار این شرکت ها را در شمال و در تهران شناسایی کردم که در یک مورد به ۴ تا ۵ انبار ضربه زدیم و فقط در شمال بالغ بر ۲۳۶ هزار تن برنج کشف کردیم و با هماهنگی تعزیرات حکومتی این محصول کشف شده توزیع شد و در تهران هم همین کار را انجام دادیم.
وی افزود: گفته شما کاملا درست است و ما پارسال متوجه شدیم که برنج شمال در یک مقطع زمانی ناگهان خریداری شد که به دنبال این اتفاق پلیس این حساسیت را در خود ایجاد کرد و به شرکت هایی که به این کار اقدام کرده بودند، ضربه زد.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی افزود: متاسفانه سال گذشته به دنبال اقدام این شرکت ها، قیمت برنج شمال به کیلویی ۲۰۰ هزار تومان رسید و ما در ستاد اصلی تنظیم بازار که با حضور معاون اول رئیس جمهوری برگزار می شود، مستمرا گزارش اقدامات را انجام می دادیم و تصمیمات خوبی برای برخورد با سوداگران گرفته شد و اکنون ما اشراف خوبی را پیدا کرده ایم که با انجام اقدامات پیشگیرانه و پیش کنشگرانه نگذاریم این اتفاق امسال هم بیفتد.
وی در پاسخ به اینکه با وجود اقدامات پلیس امنیت اقتصادی قیمت برنج در بازار کاهش نیافته است و همچنان شاهد قیمت ۲۰۰ هزار تومانی و بیش از آن در فروشگاه ها هستیم گفت: بحث قیمتها را باید دوستان ما در وزارت صمت کنترل کنند، گرچه اعدادی که دوستان در ستاد اعلام می کنند واقعی نیست. من هم در جلسات به آنها می گویم نرخی که شما اعلام می کنید در کف بازار وجود ندارد و درست نیست.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا خاطرنشان کرد: ۹۲ هزار میلیارد تومان کالاهای احتکاری در سال ۱۴۰۳ کشف شد که بیشترین آن برنج بود و روغن و حبوبات در رتبههای بعدی قرار داشتند، در همین سال، ۴۴۴ میلیون لیتر فرآوردههای نفتی کشف و ۳۶هزار دستگاه خودروی شوتی توقیف شد.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی درباره عملکرد این پلیس در سال ۱۴۰۳ گفت: طی سال گذشته، بیش از ۱۰۳ هزار پرونده در حوزه مبارزه با قاچاق کالا و جرائم گمرکی تشکیل شد و در جریان آن، ۱۰۲ هزار نفر به عنوان متهم و مجرم اقتصادی در سراسر کشور دستگیر شدند.
وی خاطرنشان کرد: پارسال کشفیات پلیس امنیت اقتصادی با رشد چشمگیر ۱۳۶ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۲ همراه بود و بالغ بر ۲۹۰ هزار میلیارد تومان انواع کالاهای قاچاق و جرائم اقتصادی کشف شد، پارسال همچنین ۴۳۳ شبکه قاچاق و جرائم اقتصادی منهدم شد که این رقم نسبت به سال پیش از آن ۳۷ درصد افزایش داشت.
رحیمی همچنین از اجرای ۴۷ طرح عملیاتی سراسری در کشور خبر داد و گفت: این طرحهای عملیاتی نتایج مؤثری در کشف جرائم اقتصادی به همراه داشت. از جمله پارسال در حوزه مبارزه با فرار مالیاتی، بالغ بر ۶ هزار میلیارد تومان کشفیات انجام و بیش از ۶ میلیون انواع ارز کشف شد و ۲۷۵ نفر از متهمان و دلالان ارزی در سراسر کشور دستگیر شدند.
رحیمی با بیان اینکه بالغ بر ۸ میلیون نفر از شهروندان با سکوهای طلا معامله میکنند، گفت: ۲۳۰۰ کیلوگرم طلای آبشده را که توسط مردم خریداری شده بود، در بانک کارگشایی سپرده گذاری کردیم و مراقبتهای لازم صورت گرفته است تا از وقوع هرگونه اتفاق ناگوار جلوگیری شود.
کنترل محمولههای گمرکی
رئیس پلیس امنیت اقتصادی به بیان عملکرد پلیس گمرک پرداخت و گفت: پارسال بیش از ۴۱۲ هزار محموله گمرکی توسط پلیس گمرک کنترل و این اقدام منجر به شناسایی و دستگیری ۴۰۰۰ مجرم اقتصادی شد و در همین زمینه، پلیس گمرک موفق به شناسایی و کشف فعالیتهای ۵۴ هزار شبکه مرتبط با جرائم اقتصادی در حوزه گمرکی شد.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی، به کشف ۳ میلیارد انواع ارز خارج از شبکه اشاره کرد و گفت: ۵۱۵ نفر در زمینه قاچاق ارز دستگیر شدند که ارزش ریالی آن به بیش از ۲ هزار میلیارد تومان میرسد.در زمینه مبارزه با پولشویی هم پارسال، بیش از ۴ هزار و ۲۰۳ میلیارد ریال کشفیات مربوط به آن در سراسر کشور صورت گرفت.
رحیمی گفت: در حوزه اخلال در نظام اقتصادی که شامل واردات، صادرات، بازار سکه، طلا، ارز و سایر موضوعات مشابه میشود، در مجموع هزار و ۵۷ فقره پرونده به ارزش ۳۵ هزار میلیارد تومان تشکیل شد و هزار و ۵۲۷ متهم دستگیر شدند. رحیمی، قاچاق دارو به کشورهای همسایه را از مهمترین کالاهای کشف شده دانست و افزود: سال گذشته ۸۱ میلیون قلم انواع داروهای قاچاق کشف شد که افزایش ۵۰درصدی نسبت به سال قبل از آن داشت.
وی به افزایش ۱۰۴ درصدی کشف سیگارهای قاچاق اشاره کرد و گفت: سال گذشته ۹۵۰ میلیون نخ انواع سیگارهای قاچاق وارداتی کشف شد که بر اساس برآورد پلیس و دستگاههای مربوطه کشورمان هیچ نیازی به واردات سیگار ندارد و برعکس توان صادرات هم دارد.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا درباره فرار مالیاتی گفت: ۶ هزار میلیارد تومان کشفیات پلیس درزمینه فرار مالیاتی بود که با همکاری سازمان امور مالیاتی کشور این ماموریت انجام شد و نسبت به کشفیات پلیس در این حوزه در سال قبل ۳۶درصد افزایش داشتیم.
رحیمی ادامه داد: در حوزه زمینخواری در سال ۱۴۰۳ بالغ بر ۲۶ هزار میلیارد تومان کشفیات داشتیم و همچنین حدود ۴ هزار هکتار از منابع ملی و عمومی رفع تصرف و آزاد شد.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه میزان کشفیات در مسیر مبدا بیشتر است یا در مقصد، گفت: ۸۰ درصد کالاهای قاچاق در مسیر و توسط تور بازرسی کشف و ۲۰ درصد مابقی در انبارها و در گمرکات کشف میشود که البته میزان کشفیات در انبارها عدد قابل توجهی نیست.
وی گفت: با برخورد و توقیف خودروهای شوتی، شاهد کاهش ۲۰ درصدی جانباختگان در تصادف با این خودروها بودیم؛ بهطوریکه در سال ۱۴۰۲ تعداد ۶۰۷ نفر و در سال ۱۴۰۳ تعداد ۴۸۵ نفر در این تصادفات جان خود را از دست دادند.
کشف ۱۲۳۲ دستگاه خودروهای لوکس قاچاق
رحیمی در حوزه کشفیات خودرو هم گفت: پارسال، هزار و ۲۳۲ دستگاه خودروهای لوکس و گرانقیمت قاچاق کشف شد و در یک پرونده خاص، ۲۳۱ دستگاه بیل مکانیکی کشف شد و ۱۲ متهم دستگیر شدند.
همچنین بیش از ۵ میلیون قلم انواع لوازم یدکی قاچاق کشف شد که ارزش آنها بالغ بر ۳ هزار میلیارد تومان است که این رقم نسبت به سال گذشته، رشد ۵۵ درصدی را نشان میدهد.
وی درباره آخرین وضعیت پرونده «کوروش کمپانی»، افزود: تاکنون برای ۷ نفر از متهمان این پرونده دادنامه صادر شده است و همچنین اموال و داراییهای متهمان در داخل و خارج از کشور شناسایی شده که داراییهای داخلی آنان بالغ بر ۱۰۰ میلیارد تومان است و اقدامات جدی برای استرداد متهمان از طریق اینترپل در حال انجام است.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا افزود: در این پرونده، ۷۳۰۰ نفر بالغ بر ۳۵۰ میلیارد تومان زیاندیدهاند و طلب دارند.