چشمانداز صعودی تا ۱۰ میلیون تومان در صورت عبور از مقاومت
مهرداد حاجیزاده فلاح در گفتوگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: در روز چهارشنبه اول مرداد، طلا در آستانهی برخورد به مقاومت داخلی مهمی در محدودهی ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان قرار دارد. در صورت عبور موفق...
مهرداد حاجیزاده فلاح در گفتوگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: در روز چهارشنبه اول مرداد، طلا در آستانهی برخورد به مقاومت داخلی مهمی در محدودهی ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان قرار دارد. در صورت عبور موفق از این سطح، چشمانداز صعودی تا محدودهی روانی و تاریخی ۱۰ میلیون تومان دور از دسترس نخواهد بود و در سمت مقابل، در صورتی که قیمت وارد فاز اصلاحی شود، حمایت کلیدی ۹.۲۵ میلیون تومان همچنان میتواند مانع از ریزشهای عمیقتر گردد و نقش ضربهگیر بازار را ایفا کند.
وی افزود: طلای ۲۴ عیار در مرحلهی حساسی از چرخهی نوسانات خود قرار گرفته؛ نهتنها در آستانهی یک مقاومت مهم است، بلکه بهشدت نسبت به تحولات سیاسی، نوسانات نرخ ارز و جریان نقدینگی در بازار حساس شده است و سناریوی اصلی بازار در کوتاهمدت، ادامه نوسانات رفت و برگشتی در محدودهی ۹.۲۵ تا ۹.۷ میلیون تومان خواهد بود؛ مگر آنکه یکی از محرکهای بنیادین، جهتگیری قاطعتری به نمودار بدهد.
تحلیلگر مسائل اقتصادی و مدرس دانشگاه تصریح کرد: در روز سه شنبه با وجود آرامش نسبی در بازار ارز و نوسانات محدود قیمت دلار، بازار طلا و سکه تحتتأثیر نوسانات اونس جهانی، روزی پر رفتوبرگشت را پشت سر گذاشت و رشد اولیه انس باعث شد قیمتها در ابتدای معاملات با قدرت بازگشایی شوند، اما افت دوباره اونس، مسیر بازار را معکوس کرد و سکه از تثبیت در کانال ۸۰ میلیون تومان بازماند و طلای آبشده نیز نتوانست از مقاومت تکنیکال عبور کند و در ادامه عقب نشست.
جاجی زاده فلاح ادامه داد: مثقال طلا در تایمفریم چهارساعته پس از برخورد به حمایت معتبر ۳۰ میلیون تومان، واکنش مثبتی نشان داد و تا مقاومت مهم ۳۱ میلیون تومان پیشروی کرد، اما با فعالشدن فشار فروش در این سطح، روند صعودی متوقف شد و قیمت بار دیگر به کانال ۳۰ میلیون تومان بازگشت. نوسانهای رفتوبرگشتی در این محدوده نشان میدهد بازار وارد فاز تراکمی شده و در انتظار محرکی برای خروج از این وضعیت بلاتکلیف است.
وی بیان کرد: در روز دوشنبه ۳۰ مرداد، طلای ۲۴ عیار با حمایت در سطح ۹.۲۵ میلیون و ورود به اشباع فروش، تا ۹.۴ میلیون تومان برگشت؛ اما بازار همچنان چشمانتظار سیگنال نهایی از مذاکرات و نرخ ارز بود و بازار طلای ۲۴ عیار در روزهای گذشته تحت تأثیر فشارهای نزولی ناشی از افت نرخ دلار داخلی، وارد فاز اصلاحی شد و قیمت آن تا محدودهی ۹ میلیون و ۲۵۰ هزار تومان عقبنشینی کرد و این سطح قیمتی، که با سقفهای رنج قبلی و همچنین مووینگ ۱۰۰ دورهای تلاقی داشت، همانطور که پیشتر پیشبینی شده بود، بهعنوان یک حمایت معتبر عمل کرد و مانع از ریزش بیشتر شد.
تحلیلگر مسائل اقتصادی و مدرس دانشگاه عنوان کرد: روز یکشنبه، سطح رند ۷ میلیون تومانی مانع ریزش بیشتر قیمت و ورود به کانال ۶ میلیون تومان شد و بازار طلا ۱۸ عیار پس از یک دوره تلاش برای تثبیت در کانال ۷ میلیون تومان، روز گذشته وارد فاز اصلاحی شد و با شکستن مووینگ ۲۴ دورهای (میانگین هفتگی)، نشانههایی از ضعف موقت تقاضا بروز داد و با این حال، سطح روانی ۷ میلیون تومان نقش یک حمایت اولیه را ایفا کرد و مانع از ورود قیمت به کانال ۶ میلیون تومان شد؛ موضوعی که میتواند از شدت نزولهای احتمالی در کوتاهمدت بکاهد و در جبهه روانی و بنیادی، انتشار احتمالی اخبار سیاسی اقتصادی در خصوص مذاکرات، نقش کلیدی در جهتدهی انتظارات خواهد داشت؛ خصوصاً اگر این تحولات همراستا با جهتگیری دلار یا اونس جهانی باشد.
حاجی زاده فلاح افزود: تعادل شکننده در مرز ۷ میلیون تومان از نتایج روز یکشنبه بود و بازار طلا ۱۸ عیار اکنون در تعادلی شکننده قرار دارد؛ جایی که قیمت در لبه یک حمایت روانی مهم در نوسان بود و ترکیب سیگنالهای تکنیکال ضعیف و چشمانتظاری نسبت به اخبار بنیادی، بازار را در موقعیتی حساس قرار داده بود و تاکید میشود در تحلیل، فعالان بازار باید علاوه بر سطوح حمایتی مقاومتی، به عوامل خارجی همچون روند دلار و اونس جهانی توجه ویژهای داشته باشند؛ در روز شنبهای که گذشت، قیمت طلای ۲۴ عیار در هفته گذشته توانست بار دیگر از حمایت کلیدی ۹ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان انرژی بگیرد و با عبور از مووینگ ۲۴ دورهای (میانگین هفتگی)، روندی صعودی را آغاز کند با این حال، این صعود ادامهدار نبود و بازار با ایجاد کندلهای ضعیف و رفتار نوسانی بر روی همین مووینگ، نشانههایی از بی تصمیمی و احتیاط معاملهگران را به نمایش گذاشت.
نوسان محدود، حاصل انتظار برای خبر
وی تاکید کرد: معاملهگران بازار طلا در حال حاضر بیش از هر چیز در انتظار محرکهای بیرونی هستند؛ از جمله نوسانات بازار ارز و تحولات سیاسی-اقتصادی. این تردید و نبود جهتگیری روشن، باعث شده قیمت در محدوده فعلی وارد فاز رِنج ضعیف شود به بیان دیگر، بازار در وضعیت نه صعود، نه ریزش قرار دارد.
تحلیلگر مسائل اقتصادی و مدرس دانشگاه اضافه کرد: در صورت ادامه اصلاح، محدودهی ۹ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان همچنان بهعنوان ناحیه حمایت مهم شناخته میشود. و این سطح با مووینگ ۱۰۰ دورهای همپوشانی دارد و میتواند مانع ریزش عمیقتر شود و در سمت مقابل، محدوده روانی ۱۰ میلیون تومان نقش مقاومتی ایفا میکند؛ سطحی که احتمال ذخیره سود و افزایش عرضه در آن بالاست و ممکن است مانع از تداوم رشد سریع شود.
حمایتها و مقاومتهای کلیدی
حاجی زاده فلاح خاطرنشان کرد: سرمایهگذاران هوشمند در چنین شرایطی به تخصیص بخشی از سبد خود به طلا به عنوان پوشش ریسک ادامه میدهند و به نظر میرسد در سالهای پیشرو، طلا نه تنها به عنوان یک دارایی امن، بلکه به عنوان جایگزینی برای پولهای فیات در معرض کاهش ارزش، مورد توجه بیشتری قرار خواهد گرفت و در این میان، تحولات سیاسی در آمریکا، روند مذاکرات تجاری و سیاستهای بانکهای مرکزی بزرگ جهان، مهمترین عواملی خواهند بود که جهتگیری بعدی بازار را تعیین میکنند و بازار طلای ۱۸ عیار بهلحاظ تکنیکال در لبه حمایتهای کلیدی قرار دارد. حضور خریداران در سطوح پایین، نشانهای مثبت است، اما نبود سیگنال قطعی از طرف اخبار سیاسی و مقاومت خط روند نزولی، باعث شده بازار هنوز بهطور کامل وارد مسیر صعودی نشود و معاملهگران در شرایط معمول فعلی باید با دقت رفتار قیمت در ناحیه ۶.۹ تا ۷ میلیون را زیر نظر داشته باشند؛ چرا که سرنوشت کوتاهمدت طلا از همین ناحیه عبور میکند.
وی ادامه داد: در هر دورهای که احتمال تشدید تحریمها یا ناآرامیهای به اصطلاح ژئوپلیتیکی مطرح بوده، بازار طلا و سکه در ایران با افزایش تقاضا و جهش قیمت روبهرو شده است و طلا، بهویژه در اقتصادهایی با نوسانات شدید، همواره نقش پناهگاه امن سرمایه را ایفا کرده و در صورت فعال شدن مکانیزم ماشه، این احتمال وجود دارد که قیمت سکه امامی، طلای ۱۸ عیار و طلای آبشده همگی وارد یک چرخه افزایشی شوند و در حال حاضر نیز با بالا رفتن نرخ دلار، قیمت سکه و طلا در بازار تهران افزایش یافته است. این روند ممکن است با کاهش واردات طلای خام یا اختلال در تأمین شمش خارجی تشدید شود.
تحلیلگر مسائل اقتصادی و مدرس دانشگاه تصریح کرد: با افزایش انتظارات تورمی، بخشی از نقدینگی مردم که پیش از این در بورس یا بانکها نگهداری میشد، به سمت خرید طلا و سکه میرود و این مساله میتواند موجب جهش حبابی قیمت، و در نهایت بیثباتی بیشتر در بازار فلزات گرانبها شود و بازار سرمایه ایران یکی از حساسترین بازارها به تحولات سیاسی بوده است. مکانیزم ماشه، به عنوان یکی از نمادهای بازگشت فضای تحریمی پیش از برجام، در صورت فعال شدن، به سرعت خود را در رفتار تودهای سهامداران و خروج سرمایه از بورس نشان میدهد.
حاجی زاده فلاح ادامه داد: تحریمهای شورای امنیت در قطعنامههای قبلی اگرچه صنایع بورسی را هدف قرار نمیدادند، اما بسیاری از شرکتهای بزرگ بورس ایران از جمله پتروشیمیها، فولادسازها، شرکتهای صادراتمحور و هلدینگهای انرژی، بهشدت به روابط بازرگانی بینالمللی وابستهاند. با کمترین شائبه در امکان صادرات یا برگشت ارز حاصل از آن، سودآوری این شرکتها تحت فشار قرار میگیرد و در نتیجه، ارزش بازار و شاخص کل دچار افت میشود.