رژیم صهیونی به ۵۲۰ نقطه کشور آسیب زد
اطلاعات نوشت: پیرحسین کولیوند در نشست خبری با ارائه گزارشی از اقدامات هلال احمر در ایام جنگ ۱۲روزه گفت: پیش از این جنگ ما اقدامات موثری را انجام داده بودیم مانند اینکه ظرفیتهای استانی را شناسایی...
اطلاعات نوشت: پیرحسین کولیوند در نشست خبری با ارائه گزارشی از اقدامات هلال احمر در ایام جنگ ۱۲روزه گفت: پیش از این جنگ ما اقدامات موثری را انجام داده بودیم مانند اینکه ظرفیتهای استانی را شناسایی کردیم و بر اساس این ظرفیتها، کتاب عملیات پاسخ تدوین شد که در آن، ساختار سازمانی، سطوح عملیاتی و نحوه واکنش در شرایط بحرانی بهصورت دقیق مشخص شده است.
وی با اشاره به دستاوردهای مهم در حوزه لجستیک و آمادگی فنی افزود: بازسازی تجهیزات، تقویت انبارها، اضافه شدن ۱۰۰دستگاه آمبولانس، راهاندازی بیمارستانهای سیار و افزایش بالگردهای امدادی از جمله اقدامات شاخص در این مسیر بودند.
کولیوند گفت: ما در جمعیت هلال احمر ۳.۵میلیون داوطلب و ۷۰هزار نفر تیم واکنش سریع داریم که از آنها در حادثه پیجرهای لبنان و بندر شهید رجایی استفاده کردیم و تجارب خوبی به دست آوردیم.در زمان جنگ ۱۲روزه، ۸هزار و ۲۰۰نفر از نیروهای واکنش سریع در این بازه زمانی مأموریت انجام دادند.
وی با بیان اینکه در این ۱۲روز، بیش از ۵۲۰نقطه کشور در اثر حملات رژیم صهیونیستی آسیب دید، ادامه داد: همچنین ۸۲۰۰واحد مسکونی آسیب دید که ۴۰۰واحد کاملا تخریب شدند.بیش از ۷۰درصد مجروحان را نجاتگران ما از زیر آوار بیرون کشیدند و با کمک سایر سازمان ها مثل اورژانس به بیمارستان ها منتقل کردند. آواربرداری و تفحص شهدا دیگر اقدام ما بود که اغلب شهدا را هم امدادگران ما از زیر آوار بیرون کشیدند.
رئیس جمعیت هلال احمر با اشاره به اینکه از پنج قرارگاه عملیاتی برای انجام عملیات ها استفاده کردیم، گفت: ظرفیت داشتیم تعداد این قرارگاهها را به ۱۰۰عدد افزایش دهیم که لازم نشد. علاوه بر این استان های معین یعنی حمایت کننده هم مشخص شده بودند تا در صورت نیاز به ما کمک کنند.
کولیوند با اشاره به نگرانی که درباره مصدومان هستهای وجود داشت، گفت: ما در آن شرایط درباره مصدومان احتمالی هسته ای نگران بودیم و تجربهای برای این موضوع نداشتیم. من با دعوت از وزیر بهداشت نشستیم و دستورالعمل کاملی برای مواجهه با مصدومان احتمالی هستهای آماده کردیم و گروهها و بیمارستانهای خاصی را مشخص کردیم که مثلا در شعاع تا ۵۰۰متر، ۱۵۰۰متر و بیشتر چه اقداماتی انجام شود.
رئیس جمعیت هلال احمر ادامه داد: در شرایطی که نسخههای پزشکی قابل رویت نبود و مردم امکان کارت به کارت هم نداشتند، مراکز توانبخشی و داروخانههای ما کاملا فعال بودند و هیچ خدمتی روی زمین نماند. علاوه بر این سامانه ۴۰۳۰هم مجدد پس از کرونا راهاندازی شد تا سوالات روانشناسی مردم را پاسخ دهد که ۱۰۰هزار تماس با آن برقرار شد.
کولیوند گفت: پنجنفر از امدادگران ما در این جنگ ۱۲روزه با وجود اینکه لباس امدادگری بر تن داشتند، به شهادت رسیدند. شهید ملکی و شهید جمشیدپور در شهرک شهید باقری با آمبولانس مورد حمله قرار گرفتند. شهید زرتاش در تبریز، شهید زیوری در اسدآباد و شهید میرمحمدی در اصفهان در حال انتقال مجروحان به شهادت رسیدند .دو تن از این شهدا هم در انتظار تولد فرزندشان بودند.
وی ادامه داد: پیگیری نقض حقوق بشر و اطلاع رسانی درباره شهدا و مجروحان امدادگر را در سطح بینالمللی انجام دادیم و صلیب سرخ عکس شهدای ما را در سایت خود بارگذاری کرد. در این مدت حتی ۲۱مرکز درمانی و بیمارستان در حملات آسیب دیدند.ضمن آنکه نیروهای پلیس نیز در قوانین بین المللی شامل دستگاههای خدمات رسان محسوب میشوند، اما چند بار توسط رژیم صهیونیستی مورد حمله قرار گرفتند و ساختمان هلال احمر و چند بیمارستان نیز که در کنار این مراکز قرار داشتند، آسیب دیدند .
رئیس جمعیت هلال احمر ادامه داد: صلیب سرخ ۹۰کشور به من پیام دادند از جمله صلیب سرخ آمریکا و کانادا و این حملات را یا محکوم کرده یا ابزار همدردی کردهاند .
کولیوند در ادامه به توانمندیهای گروه آنست (واحد آموزش و نگهداری سگهای تجسس) اشاره کرد و گفت: گروه آنست با بهرهگیری از تجهیزات پیشرفته از جمله دستگاههای زندهیاب الکترونیکی و همچنین سگهای آموزشدیده، توانست عملکرد بسیار مؤثری در کشف افراد محبوسشده زیر آوار داشته باشد.
وی درباره وضع بالگردهای هلال احمر در زمان جنگ ۱۲روزه، گفت: ما سریعا بالگردها را به جای امن منتقل کردیم تا مورد هدف قرار نگیرند.در این مدت نمیتوانستیم از بالگردها و پهپادها استفاده کنیم چون آسمان کلا بسته بود؛ اما در حال پیگیری برای خرید بالگردهای جدید هستیم.
کولیوند در ادامه با اشاره به اسکان اضطراری آسیب دیدگان افزود: در تهران کسی از چادرهای هلال احمر استقبال نکرد و ما اسکانی انجام ندادیم، اما آسیب دیدگان توسط شهرداری در هتلها و مراکز دیگر اسکان داده شدند.
وی به اهمیت آموزشهای همگانی برای کاهش خسارات در بحرانها اشاره کرد و گفت: جمعیت هلال احمر آمادگی کامل دارد تا در مدارس، مساجد و مراکز عمومی آموزشهای امدادی، خودامدادی و دگرامدادی را به مردم ارائه دهد. ظرفیت مربی، محتوای آموزشی و زیرساختهای لازم در جمعیت مهیاست، اما سایر نهادها نیز باید در این زمینه پای کار بیایند و هماهنگی لازم را داشته باشند. تجربه نشان داده که هر چقدر سطح آموزش بالاتر باشد، خسارات مالی و جانی در زمان بحران کمتر خواهد بود.
تمهیدات اربعین ۱۴۰۴
سیدعلی مرعشی، رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر هم در بخش دیگری از این نشست با اشاره به آمادگی کامل این مرکز برای ارائه خدمات به زائران اربعین حسینی گفت: برنامهریزی درمانی و خرید داروها برای ایام اربعین انجام شده و در این زمینه هیچگونه کمبودی نداریم. امسال ۶۰موکب درمانی متعلق به هلال احمر در مسیر زائران دایر خواهد بود. همچنین با
احتساب موکبهای درمانی مردمی، انتظار داریم این آمار از ۵۰۰مرکز درمانی موقت فراتر برود.
وی گفت: برنامهریزی ما همچون سالهای گذشته بر مبنای تجربه و ساختار مشخص دنبال میشود. همچنین پویش مردمی «مرهم زائر» مانند سال گذشته فعال خواهد بود تا از ظرفیت نذر سلامت برای خدمات درمانی و دارویی استفاده شود.