گفتوگوی وزرای خارجه ایتالیا و فرانسه در مورد ایران، وضعیت خاورمیانه و اوکراین
به گزارش اطلاعات نیوز و به نقل از آناتولی، وزرات خارجه ایتالیا در بیانیهای اعلام کرد: آنتونیو تاجانی و ژان نوئل بارو همتای فرانسوی او درباره مسائل جهانی از جمله مساله هستهای ایران، بحرانهای جاری...
به گزارش اطلاعات نیوز و به نقل از آناتولی، وزرات خارجه ایتالیا در بیانیهای اعلام کرد: آنتونیو تاجانی و ژان نوئل بارو همتای فرانسوی او درباره مسائل جهانی از جمله مساله هستهای ایران، بحرانهای جاری در خاورمیانه و اوکراین، گفتگو کردند.
در ادامهای بیانیه آمده است: در مورد مسئله هستهای ایران، وزرای خارجه ایتالیا و فرانسه تعهد خود را برای جلوگیری از دستیابی تهران به سلاحهای هستهای ابراز کردند و تأکید کردند که یک راهحل مذاکرهشده برای ثبات منطقهای حیاتی است. آنها همچنین از گفتگوی مستقیم بین واشنگتن و تهران حمایت کردند.
وزارت خارجه ایتالیا افزود: این دیدار گفتگوی نزدیک میان رم و پاریس در مورد مسائل مهم بینالمللی را تأیید و تعهد مشترک دو کشور را برای رسیدگی به چالشهای امنیتی جهانی برجسته میکند.
این وزارتخانه تصریح کرد: تاجانی و بارو بر نیاز فوری به آتشبس در غزه، بازگشایی مسیرهای کمکهای بشردوستانه و آزادی اسرا تأکید کردند. آنها بار دیگر بر حمایت خود از مأموریت اتحادیه اروپا در رفح با مشارکت فعال فرانسه و ایتالیا تاکید کردند.
در پایان این بیانیه آمده است: تاجانی بر هماهنگی مداوم با شرکای منطقهای، از جمله مصر و قطر و آمریکا تأکید کرد. نقش سازمان ملل متحد به عنوان محور ثبات خاورمیانه، با توجه ویژه به لبنان از طریق مأموریت حافظ صلح سازمان ملل (یونیفیل) و روند سیاسی در لیبی، برجسته شد. وضعیت سوریه نیز مورد بررسی قرار گرفت.
به گزارش ایمنا، برنامه صلحآمیز هستهای جمهوری اسلامی ایران طی سالهای گذشته همواره تحت فشارهای سیاسی و اتهامات بیاساس کشورهای غربی قرار داشته است. پیش از توافق هستهای (برجام)، این کشورها تلاش کردند با امنیتیسازی موضوع هستهای ایران، مسیر تحریم و تهدید نظامی را در پیش گیرند؛ اما با بسته شدن پرونده ابعاد احتمالی نظامی (PMD) در سال ۱۳۹۴، این ادعاها بیاساس شناخته شد.
ایران پس از امضای برجام بهطور کامل به تعهدات خود پایبند ماند، ولی در سال ۱۳۹۷ دولت آمریکا بهصورت یکجانبه از توافق خارج شد و کشورهای اروپایی نیز نتوانستند به تعهدات خود عمل کنند. در پی این رفتارها، ایران در چارچوب مفاد برجام، اقدام به کاهش مرحلهبهمرحله تعهدات خود کرد و بارها تأکید نمود که این اقدامات برگشتپذیر است و در صورت اجرای کامل تعهدات از سوی طرفهای مقابل، ایران نیز به تعهدات باز خواهد گشت.
اوایل امسال، دور جدیدی از مذاکرات میان ایران و آمریکا با میانجیگری عمان، در مسقط و رم برگزار شد که پنج دور گفتوگو را دربر گرفت. با وجود ارزیابی مثبت طرف آمریکایی از روند مذاکرات، حمله نظامی رژیم صهیونیستی به تأسیسات هستهای ایران، مسیر گفتوگوها را با اختلال جدی مواجه کرد.
در همین پیوند، مجلس شورای اسلامی قانونی را تصویب کرد که بر اساس آن ورود هرگونه بازرس، از جمله مدیرکل آژانس، به کشور ممنوع بوده و نصب دوربینهای پادمانی و فراپادمانی نیز متوقف شد. همچنین، ارائه هرگونه گزارش از فعالیتهای هستهای ایران به آژانس ممنوع اعلام شده است.
دکتر مسعود پزشکیان، رئیسجمهوری اسلامی ایران نیز قانون تعلیق همکاری با آژانس بینالمللی انرژی اتمی را برای اجرا به سازمان انرژی اتمی، شورایعالی امنیت ملی و وزارت امور خارجه ابلاغ کرده است. وی در گفتوگوی تلفنی با رئیس شورای اروپا تصریح کرد که ادامه همکاریهای ایران و آژانس اتمی، مشروط به اصلاح رفتارهای دوگانه در قبال پرونده هستهای ایران است.
جمهوری اسلامی ایران در مواضع رسمی خود بارها تأکید کرده است که به دیپلماسی متعهد است و آمادگی دارد برای رسیدن به توافقی منصفانه، پایدار و قابل اتکا که لغو واقعی تحریمها را بههمراه داشته باشد، در مذاکرات بر اساس احترام متقابل شرکت کند.
هر دو وزیر از مشارکت قوی رؤسای کشورها، مشاغل و جامعه مدنی در کنفرانس اوکراین در رم استقبال کردند. تاجانی بر تلاشهای ایتالیا برای متحد کردن اتحادیه اروپا و ایالات متحده در حمایت از بازسازی و امنیت اوکراین تأکید کرد.
تاجانی گفت که جلسه «ائتلاف کشورهای داوطلب» که به صورت مجازی با حضور نخست وزیر ایتالیا برگزار شد، پیشرفتی را در تقویت دیدگاه مشترک فراآتلانتیکی در مورد جنگ نشان داد.