تهران در خط مقدم دیپلماسی/ تلاش برای جلوگیری از بحران کشمیر
حسن هانیزاده در گفتوگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: منطقه کشمیر همواره کانون اصلی تقابل میان هند و پاکستان بوده است؛ این منطقه به لحاظ جغرافیایی و ساختار اجتماعی، شرایط ویژهای دارد. بهتازگی در...
حسن هانیزاده در گفتوگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: منطقه کشمیر همواره کانون اصلی تقابل میان هند و پاکستان بوده است؛ این منطقه به لحاظ جغرافیایی و ساختار اجتماعی، شرایط ویژهای دارد. بهتازگی در کشمیر هند انفجاری رخ داد که در آن حادثه، ۲۶ نفر از ساکنان منطقه کشته شدند.
وی افزود: هند طبق روال گذشته، پاکستان را مسئول این انفجار معرفی کرد. در پی این حادثه، دیپلماتهای هر دو کشور اخراج شدند و وضعیت نظامی دو طرف به حالت آمادهباش کامل درآمد، بهگونهای که هرگونه خطای محاسباتی میتواند به بروز فاجعه منطقهای منجر شود.
هانیزاده با اشاره به اینکه رهبران دو کشور باید بیش از پیش خویشتنداری کنند، خاطرنشان کرد: هر دو کشور از توان هستهای و جمعیت بالایی برخوردارند، از اینرو، هرگونه درگیری مستقیم میتواند تبعات گستردهای برای منطقه به همراه داشته باشد. در این راستا ایران با در نظر گرفتن تأثیرات احتمالی این درگیری بر امنیت ملی خود، در تلاش است از طریق میانجیگری مانع شعلهور شدن جنگ شود. در گذشته نیز درگیریهای نظامی میان هند و پاکستان پیامدهای امنیتی و مهاجرتی گستردهای برای ایران به همراه داشت.
تحلیلگر مسائل بینالملل تصریح کرد: با وجود تهدیدات متقابل به استفاده از سلاح اتمی، به نظر نمیرسد دو کشور بهدلیل تراکم جمعیتی و پیامدهای فاجعهبار آن، به این گزینه متوسل شوند، با این حال بهدلیل عمق ریشهای اختلافات، احتمال بروز درگیری نظامی همچنان وجود دارد، مگر آنکه یکی از دو طرف مرتکب خطای محاسباتی شود.