مالیات بر ارزش افزوده کالاهای اساسی باید از ۱۰ به ۱ درصد کاهش پیدا کند
به گزارش اطلاعات نیوز، غلامرضا نوری قزلجه در جلسه امروز_ یکشنبه هجدهم خرداد_ صحن مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی درخواست دولت برای بررسی دوباره لایحه دوفوریتی اصلاح جز (۱) بند «ذ» تبصره (۱) قانون...
به گزارش اطلاعات نیوز، غلامرضا نوری قزلجه در جلسه امروز_ یکشنبه هجدهم خرداد_ صحن مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی درخواست دولت برای بررسی دوباره لایحه دوفوریتی اصلاح جز (۱) بند «ذ» تبصره (۱) قانون بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور اظهار کرد: مجلس و دولت به درستی روی معیشت و سفره مردم و خصوصاً قیمت مواد غذایی حساسیت بالا دارند. بر همین اساس آنچه که پیشنهاد شده، این است که مالیات بر ارزش افزوده کالاهای اساسی که یا مستقیم به مصرف مردم میرسند مثل شکر و روغن یا بعضی از آنها کالاهای واسطهای است مثل ذرت و کنجاله و جو که برای تولید شیر، گوشت، مرغ و تخم مرغ مصرف میشوند از ۱۰ درصد به یک درصد کاهش یابد.
وی افزود: در سالهای گذشته کالاهای اساسی مورد استثنا مالیاتی قرار میگرفتند ولی چون امسال این استثنا قید نشده است، بر اساس قانون دائمی، مالیات ۱۰ درصدی به این کالاها تعلق میگیرد. بنابراین کلیت درخواست دولت این است که موضوع مالیات بر ارزش افزوده هم به جز یک بند (د) تبصره یک قانون بودجه اضافه شود تا مالیات بر ارزش افزوده این کالاها نیز مانند بقیه اقلامی که در این حکم قانونی نام برده شدهاند، از ۱۰ درصد به یک درصد کاهش پیدا کند.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به آثار کاهش مالیات کالاهای اساسی، گفت: مطرح شده است که مالیات ۱۰ درصدی بر کالاهای اساسی از ابتدا اعمال شده است. درحالی که اینگونه نیست چرا که دولت خیلی به فکر اصلاح این حکم قانونی بود و لایحه مربوطه را نیز تقدیم مجلس کرده است. بر همین اساس نیز گمرک جمهوری اسلامی ایران و دستگاههای ذیربط هماهنگ شدند و آنچه که تاکنون اعمال شده است مالیات یک درصدی بوده و ۹ درصد مابقی به صورت تعهدی تعیین شده و هنوز روی قیمت کالاها اعمال نشده است.
نوری قزلجه اضافه کرد: قیمت گذاری اعمال شده در مرغ، تخم مرغ، شیر و خامه، با فرض مالیات یک درصد بوده است و چنانچه این لایحه به سرانجام نرسد و همین ۱۰ درصد سر جای خودش باشد باید این قیمتها نیز اصلاح شوند.
وی با اشاره به مشکلات ایجاد شده به دلیل اجرا نشدن مالیات ۱۰ درصدی درباره کالاهای اساسی افزود: این موضوع به نوعی روند تأمین کالا را دچار مشکل کرده است چرا که گاهی ترخیص با تعهد انجام میشود. اما فروشنده اکنون مردد است که چنانچه کالاهای خود را بفروشد و این لایحه به سرانجام نرسید، متضرر میشود؛ بنابراین هم برای اینکه روند تأمین کالا صورت بگیرد و تورم بیشتری سفره و معیشت مردم را در برنگیرد، بنا داریم که ۱۰ درصد مالیات بر ارزش افزوده را با تأیید نمایندگان محترم به یک درصد کاهش دهیم.
وزیر جهاد کشاورزی به آثار تورمی ناشی از تصویب نشدن لایحه دولت اشاره و گفت: با توجه به اینکه بعد از اعمال حقوق گمرکی و بقیه موضوعات مثل بیمه و کرایه، مالیات ۱۰ درصدی اعمال میشود، در واقع میزان افزایش حتی از ۹ درصد و ۱۰ درصد هم در عمل بزرگتر خواهد بود و رقم بیشتری روی قیمت کالا اضافه میشود.
وی خاطرنشان کرد: قیمت کالاهایی نظیر شکر و روغن که به صورت مستقیم تأمین میشوند، حداقل ۱۰ الی ۱۱ درصد و قیمت کالاهایی که به صورت غیرمستقیم تأمین میشوند مانند مرغ، تخم مرغ و گوشت از ۳ تا ۷ درصد تخت تأثیر قرار میگیرد و در کل تورم خوراکیها بین ۵ تا ۷ درصد افزایش خواهد یافت.